ΘΕΜΑ: Ο ΙΣΑ δε θα δεχθεί εκβιασμό στα μέλη του

Προς τον

κ. Δημήτριο Κοντό
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας κ.Γεωργιάδη
Κοινοποίηση: Υφυπουργό Υγείας κ.Μπέζα
Κοινοποίηση: Ελεγκτικές Εταιρείες

Αθήνα, 8.1.2014 
Α.Π. 42128

ΘΕΜΑ: Ο ΙΣΑ δε θα δεχθεί εκβιασμό στα μέλη του

Κε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή, σας καλούμε προσωπικά να παρέμβετε για την άμεση ανάκληση των προσωπικών μηνυμάτων που δέχθηκαν οι γιατροί μας στο σύστημα e-ΔΑΠΥ χθες, με τις οποίες υποχρεούνται άμεσα στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με τις ελεγκτικές εταιρείες.

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά την 3η συνάντηση που είχε η Επιτροπή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Πανυγεινομικού Μετώπου με τις Ελεγκτικές Εταιρείες την 23/12/2013, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τη διαδικασία ελέγχου και εκκαθάρισης των δαπανών. Οι εκπρόσωποι των ελεγκτικών εταιρειών δεσμεύτηκαν να υποβάλουν εγγράφως τις προτάσεις τους ως τις 31/12/2013.

Πλην όμως, έως σήμερα 8/1/2014, καμία έγγραφη πρόταση δεν έχει κατατεθεί στον ΙΣΑ. Ηδη χθες, 7/1/2014, προβήκαμε εκ νέου σε επιστολή προς τις Ελεγκτικές Εταιρείες προς υπενθύμιση. Περιμένουμε τις προτάσεις των εταιρειών για να ενημερώσουμε αναλόγως τους γιατρούς μέλη μας.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι γιατροί μας αντιμετωπίζουν μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα με τα δυσβάσταχτα χαράτσια του clawbackκαι του rebate. Δεν αντέχουν άλλο τέτοιου είδους τελεσίδικα τελεσίγραφα από τον ΕΟΠΥΥ που προειδοποιεί ότι θα τους στερήσει τα δεδουλευμένα τους.

Παρακαλούμε, κε Πρόεδρε, για την άμεση δική σας προσωπική σας παρέμβαση, με σκοπό τη διευθέτηση του ζητήματος, στα πλαίσια της καλής πίστεως των συμβαλλομένων μερών.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ         ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου