Δείχνουν τα δόντια οι φαρμακοποιοί για ποσοστό κέρδους - ΜΗΣΥΦΑ

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται οι φαρμακοποιοί, καθώς αποτελούν τον επόμενο 'στόχο΄ των κυβερνητικών παρεμβάσεων.
Το υπουργείο Υγείας πιέζεται από την τρόικα να προχωρήσει σε μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών κατά 5% και να 'ανοίξει' πλήρως την αγορά των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).
Αυτό σημαίνει ότι τα εν λόγω σκευάσματα - τα οποία γίνονται όλο και περισσότερα, με αποφάσεις του υπουργείου Υγείας - θα μπορούν να διατίθενται από τα καταστήματα λιανικής πώλησης, όπως τα σούπερ μάρκετ.
Ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να έχει αντιπροτείνει στην τρόικα απελευθέρωση στις τιμές των ΜΥΣΗΦΑ και όχι στη διάθεση, προκειμένου να μην πλήξει τον κλάδο των φαρμακοποιών.
Από την πλευρά της η τρόικα ζητεί πιο δραστικά μέτρα ανοίγματος του επαγγέλματος.

Αντίδραση

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που έρχονται, οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) συγκάλεσε για την Κυριακή έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν κινητοποιήσεις.
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης (φωτό αριστερά) κάνει λόγο για 'μεγάλη πίεση από τα γεγονότα', γνωρίζοντας προφανώς τι επίκειται στον κλάδο.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσιάδη, είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε σκέψη συζήτησης ή αποδοχής παρόμοιων σεναρίων.
Καλεί, δε, τους Συλλόγους να συγκαλέσουν άμεσα γενικές συνελεύσεις, ώστε να υπάρξει κοινή πεποίθηση συνολικής αντίδρασης στα μέτρα που απειλούν να εξοντώσουν τον κλάδο.

Δήλωση

Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του:
'Διαλύουν την Υγεία. Διαλύουν και τα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί λένε όχι στον εξευτελισμό της φαρμακευτικής περίθαλψης, λένε όχι στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.
Οι φαρμακοποιοί δεν θα μείνουν αδρανείς. Έχουν δείξει ότι ξέρουν να μάχονται μαζί με την κοινωνία, μαζί  με τους  ασφαλισμένους.
Ας γνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι δεν θα μείνει αναπάντητος ο εξευτελισμός της φαρμακευτικής περίθαλψης'.
ΠΗΓΗ: Iatronet

1 σχόλιο:

  1. Δωσε ...και μη δω κανα Πατουλη παλι να ξερογλυφεται με κανα Λουραντο στα καναλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή