Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών στα νοσοκομεία, προαναγγέλλει ο κ. Μπέζας

Σε ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών στα νοσοκομεία, πλην των υπηρεσιών που αφορούν αποκλειστικά την υγεία, θέτει ο υφυπουργός Υγείας.
Αυτό καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ), επικαλούμενη δηλώσεις που έκανε ο κ. Αντώνης Μπέζας στην Πρέβεζα.
Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, ο υφυπουργός δήλωσε ότι στα νοσοκομεία 'δημόσιες θα μείνουν μόνο οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την πρόληψη και παροχή υπηρεσιών υγείας'.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και εστίασης, ανέφερε ότι ήδη αυτό συμβαίνει και μάλιστα τόνισε ότι αποτελεί πρακτική σε όλη την Ευρώπη.
Φέρεται να δήλωσε ότι η επιλογή είναι απολύτως φυσιολογική γιατί προσφέρει ευελιξία και βοηθάει τα νοσοκομεία να προσανατολιστούν στον κύριο ρόλο τους που είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τη δόξα του Άδωνι Γεωργιάδη στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων στην Υγεία,που έχουν στόχο την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών το οποίο οδηγεί σε διαθεσιμότητες και απολύσεις υγειονομικούς, επιχειρεί να κλέψει ο υφυπουργός Υγείας.

Υπηρεσίες

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Μπέζα – σημειώνουν οι εργαζόμενοι - επιβεβαιώνει πλήρως τις εκτιμήσεις μας ότι η κυβέρνηση των μνημονίων έχει αποφασίσει να παραχωρήσει σε ιδιώτες όχι μόνο τις υπηρεσίες που ήδη σήμερα έχουν περάσει ολόκληρες η μερικώς σε ιδιωτικά χέρια (καθαριότητα, φύλαξη), αλλά το σύνολο των βοηθητικών, διοικητικών, τεχνικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εκτιμά ότι - αν περάσει αυτή η βάρβαρη επιλογή της συγκυβέρνησης - χιλιάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα βρεθούν στον αέρα και θα τεθούν σε διαθεσιμότητες, απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου