Καυγάς για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους γιατρούς

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και το αποδεικνύει ο πολύπαθος ΕΟΠΥΥ...

Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του εκκρεμεί από το 2011, ενώ ανεξόφλητοι παραμένουν αρκετοί μήνες του 2013.

Το 'καυτό' αυτό θέμα συζητήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΔΤ, στην οποία ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης κατήγγειλε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους γιατρούς επτά μήνες.

Ακολούθησε παρέμβαση του προέδρου του Οργανισμού κ. Δημήτρη Κοντού, ο οποίος είπε ότι οι οφειλές δεν ξεπερνούν τους τρεις μήνες.

Το...σίριαλ συνεχίστηκε και μέσω ανακοινώσεων.

Την αρχή έκανε ο κ. Κοντός, ο οποίος τόνισε ότι η τακτική της παραπληροφόρησης, δεν οδηγεί πουθενά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, οι ισχυρισμοί του ΙΣΑ ότι η καθυστέρηση του ΕΟΠΥΥ στην αποπληρωμή των ιατρών φτάνει τους επτά μήνες, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα:

'Οι γιατροί έχουν πληρωθεί τον μήνα Ιούλιο για τις ιατρικές πράξεις και τον μήνα Αύγουστο για τις επισκέψεις.

Επίσης, για τον μήνα Δεκέμβριο του 2013 δεν έχουν ακόμη υποβληθεί οι απαιτήσεις των ιατρών.

Επομένως, οι γιατροί - συνεργάτες του ΕΟΠΥΥ πληρώνονται για τις επισκέψεις εντός τριών μηνών και για τις ιατρικές πράξεις εντός τεσσάρων μηνών'.

Ασυμμάζευτα

Ακολούθησε ανακοίνωση του ΙΣΑ, στην οποία αναφέρεται ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να μαζέψει να ασυμμάζευτα, καθώς οφείλει:

Να αποπληρώσει σε όσους γιατρούς υπολείπονται, τις επισκέψεις και πράξεις του Ιουλίου 2013.

Να ξεκινήσει να αποπληρώνει την περίοδο Αύγουστο - Δεκέμβριο 2013.

Ως καθολικός διάδοχος των ενταχθέντων σε αυτόν ασφαλιστικών Ταμείων, καλείται να εξοφλήσει:

  • Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για όλο το 2011.
  • Τις οφειλές των λοιπών Ταμείων που εντάχτηκαν στον Οργανισμό μετά 1η Ιανουαρίου 2012 (ΤΣΑΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ), για τις οποίες ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί.
  • Το υπολειπόμενο 10% των οφειλών των ετών 2012 και 2013.

Ο ΙΣΑ καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ξεκαθαρίσει πότε θα εξοφλήσει το σύνολο των εν λόγω οφειλών του προς τους γιατρούς, οι οποίοι δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να συνεχίσουν να ανέχονται να ασκούνται στις πλάτες τους πολιτικές Υγείας αχρεωστήτως.

Σχόλια

  1. Xα χα χα χα χα ο Πατούλης................ ποιόν νομίζει ότι κοροιδεύει?Τον Άδωνι που δηλώνει φίλος του,τους γιατρούς της Αθήνας ή τους δημότες Αμαρουσίου? Τον καθρέπτη του μόνο! ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ μαζί με τα χρήματα της εποχής Λοβέρδου ΠΕΤΑΞΑΝ.Τα ίδια έλεγε και τότε.Και στο Σουλιώτη όταν ήταν πρόεδρος του ΟΠΑΔ (το παιδί εκείνο που ήταν λέκτορας και μετά, μας έγινε επίκουρος!!!) τα ίδια έλεγε και τις αποφάσεις του στο συμβούλιο της επικρατείας τις κυνήγησε και μετά τον κάλεσε ως ΟΜΙΛΗΤΗ στην ημερίδα του ΙΣΑ την 16/11/2013!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου