Έως τις 7 Φεβρουαρίου η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Νέα παράταση της απεργίας τους – έως τις 7 Φεβρουαρίου – αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.
Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι θα ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας – ενόψει των αλλαγών στον Οργανισμό – ενώ θα είναι ακόμη σε απεργία!
Πρόκειται για κινητοποίηση – ρεκόρ, καθώς ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου.

Στη γενική τους συνέλευση, οι γιατροί κατήγγειλαν για μία ακόμη φορά το υπουργείου Υγείας, για την προσχηματική επίκληση της δήθεν επιχειρούμενης 'μεταρρύθμισης'.

Αποκλειστικός σκοπός – σημειώνουν – είναι η απόλυση τουλάχιστον 2.500 γιατρών, μέσω των ρυθμίσεων και των απαξιωτικών αντικινήτρων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ ως προς την ένταξη στο νέο φορέα.

Στη συνέλευση εκδηλώθηκε η αντίδραση στο νομοσχέδιο των περισσότερων πολιτικών σχηματισμών. Συγκεκριμένα:

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, βουλευτής και γιατρός κ. Π. Μελάς τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου και κατά της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στην πρωτοβάθμια Υγεία.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και γιατρός κ. Κων. Ζαχαριάς κατήγγειλε το νομοσχέδιο, αλλά ως κόμμα είναι υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γενικά.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, γιατρός κ. Χρ. Παπάζογλου κατήγγειλε το νομοσχέδιο, αλλά είναι υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γενικά.

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, γιατρός κ. Εμμ. Ζαχαριάδης κατήγγειλε γενικά το νομοσχέδιο χωρίς διευκρίνιση ως προς την αποκλειστική απασχόληση.

2 σχόλια:

  1. Των ιατρων των πολυιατρειων του ΕΟΠΥΥ!!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετα τις διαπιστωτικες πραξεις διαθεσιμοτητας εκ των πραγματων η απεργια δεν θα εχει καμια υποσταση. Βεβαια απο εκει και περα οι συναδελφοι πρων ΙΚΑ θα πρεπει να λαβουν τις σοβαρες αποφασεις τους για το μελλον τους. Ο καθενας εκτιμω προσεγγιζει διαφορετικα την επαναπροσληψη ως ΠΕ-Ιατρων στο ΠΕΔΥ. Θα πρεπει ολη αυτη η ιστορια καποια στιγμη να τελειωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή