Σήμερα στο ΣτΕ η συζήτηση για το Claw Back

Σήμερα συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης της κυβερνητικής απόφασης για το περιβόητο «Claw Back» (ποσό αυτόματης επιστροφής) που κατέθεσαν οι πάροχοι της ιδιωτικής υγείας.

Λογικά, η απόφαση αναμένεται γύρω στα μέσα του επόμενου έτους. Οι ιδιοκτήτες των κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων θεωρούν την κίνηση του ΕΟΠΥΥ όχι μόνο αυθαίρετη, αντισυμβατική και μονομερή, αλλά και κατάφωρα άδικη.

Μάλιστα, κατηγορούν την κυβέρνηση για αδιαφάνεια, καθώς δεν τους έχει παραθέσει στοιχεία για το πώς έπεσε έξω ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2013.

Σύμφωνα επίσης με κύκλους της ιδιωτικής υγείας, τυχόν εφαρμογή του Claw Back στην πράξη, θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για τον ήδη καταταλαιπωρημένο από την κρίση κλάδο και θα έχει ως αποτέλεσμα να μπει «λουκέτο» στις περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου.

Κάτι τέτοιο -σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους- θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε προμηθευτές, εργαζόμενους, ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και στις τράπεζες, οι οποίες μάλιστα έχουν περάσει στο ελληνικό δημόσιο.

Σχόλια