Το υπουργείο Υγείας ζητεί την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ

Οι σχέσεις της υφυπουργού Ζέτας Μακρή και τις προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη είναι σε οριακό σημείο...

Την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη ζητεί ο υπουργός Υγείας, έπειτα από παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στη διαχείριση κονδυλίων.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων η πραγματική αιτία του αιτήματος για παραίτηση είναι οι κακές σχέσεις με την υφυπουργό Ζ.Μακρή.

Με παρέμβασή της στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Τρίτης, η κ. Μακρή εξέφρασε τη λύπη της για τις εξελίξεις στον Οργανισμό, αλλά και την ελπίδα να δοθούν «έστω και τώρα οι εξηγήσεις στον αρμόδιο Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Εμένα πάντως δεν μου δόθηκαν εξηγήσεις».

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει έγγραφο που αποδεικνύει ότι συγκεκριμένο κονδύλι δεν διοχετεύθηκε στα κέντρα πρόληψης, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι σε εξέλιξη δύο ακόμα έρευνες.

«Από τότε που ανέλαβα, τον Μάρτιο του 2010, είναι όλα δημόσια, όλα αναρτώνται δηλαδή στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΝΑ. Και τα κέντρα πρόληψης απέκτησαν δικό τους κωδικό χρηματοδότησης, αποτέλεσμα επίμονων αιτημάτων μου στην κυρία Γεννηματά, που ήταν τότε στο υπουργείο» είχε δηλώσει στα Νέα η Μένη Μαλλιώρη.

Αλλά και σε παρέμβασή της στον ΣΚΑΙ, λίγο μετά την παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας, η κ. Μαλλιώρη δήλωσε ότι υπάρχει έγγραφο από την υφυπουργό, στο οποίο τής ζητούσε να παρακάμψει διαγωνισμό για την προμήθεια συγκεκριμένου φαρμάκου, πράγμα που η ίδια δεν δέχθηκε.

«Παρέλαβα το 2010 με έκθεση του κ. Ρακιντζή με 37,5 εκατομμύρια χρέος. Και ευτυχώς που το έκανα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόσο η υφυπουργός Ζέτα Μακρή, όσο και η Μένη Μαλλιώρη θα παραχωρήσουν εντός της ημέρας συνεντεύξεις Τύπου.

«Το ποσό για το οποίο κάνω την έρευνα ανέρχεται γύρω στα 5,5 εκατ. ευρώ» τόνισε η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, στον Ant1, αναφερόμενη στη «μαύρη τρύπα» του ΟΚΑΝΑ, ενώ πρόσθεσε ότι τα χρήματα αυτά δίνονταν από το 2009 για τα κέντρα πρόληψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου