Γιατροί ΕΟΠΥΥ: την Παρασκευή νέα συνάντηση με Αδωνι & κρίνεται η απεργία

Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο της σημερινής συνάντησης μεταξύ γιατρών του ΕΟΠΥΥ και Αδωνι Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν την Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι και από ότι φαίνεται ο χαρακτήρας της συνάντησης θα είναι επίσημος, αφού θα τεθεί υπό την αιγίδα και την εποπτεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Εν τω μεταξύ η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται μέχρι και την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και όπως σχολιάζει σχετικά στο onMed.gr ο αντιπρόεδρος των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ κ. Γιάννης Χρονόπουλος, «το αγωνιστικό φρόνημα είναι υψηλότατον».

Λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, οι γιατροί, συμφώνησαν στο να γίνει η μεταρρύθμιση στην υγεία, ωστόσο ζήτησαν για ακόμη μία φορά, να μην καταστραφεί καμία μονάδα υγείας, να μην αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις και να μην απολυθεί κανένας επιστήμονας.

Αύριο το μεσημέρι, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, πραγματοποιείται η Ολομέλεια των Ενώσεων, προκειμένου να αποφασίσει ο κλάδος την περαιτέρω στάση του. Εν τω μεταξύ να σημειώσουμε, ότι οι γιατροί στην χθεσινή τους Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. 

Πάντως τόσο ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης όσο και ο υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας, τονίζουν με έμφαση ότι η μεταρρύθμιση θα πραγματοποιηθεί και δεν υπάρχει περίπτωση να ανακοπεί η πορεία της. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι οι τόνοι από την πλευρά του υπουργού Υγείας τις τελευταίες ημέρες έχουν πέσει, ιδιαίτερα μετά την συνάντηση της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς, έδωσε σαφή εντολή στον υπουργό να χαμηλώσουν οι τόνοι και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας από τον ιατρικό κλάδο. Αυτό όμως, δεν σημαίνει, ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα εργασιακά και ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η κινητικότητα.


Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου