Συνάντηση του Δ.Σ. του ΙΣΑ με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Δημόσια Υγεία και την ΠΦΥ

Συνάντηση του ΔΣ του ΙΣΑ με τον Πρόεδρο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Καμμένο Παναγιώτη πραγματοποιήθηκε σήμερα για την Δημόσια Υγεία και την ΠΦΥ. Από τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ έγινε ενημέρωση για τα οξύτατα προβλήματα που έχουν προκύψει στην υγεία λόγω των μεταρρυθμίσεων που επίκεινται και ειδικότερα επισημάνθηκαν τα κάτωθι:
1) Οιαδήποτε μεταρρύθμιση οφείλει να πραγματοποιηθεί χωρίς να θίγονται εργασιακά δικαιώματα ιατρών που απασχολούνται στην ΠΦΥ δεκαετίες και έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην υγεία του Ελληνικού λαού και κυρίως μετά από διάλογο με τους θεσμικούς φορείς των Ιατρών και όχι κάτω από εκβιαστικές προτάσεις και διλήμματα.
2) Το όποιο νέο μοντέλο ΠΦΥ πρέπει να κατοχυρώνει την άμεση πρόσβαση των ασθενών στον ειδικό ιατρό χωρίς αποκλεισμούς και έλεγχο δια μέσου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και των θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων που πρέπει να εκπονηθούν σε συνεργασία με τους Ιατρικούς φορείς.
3) Ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να δρα επικουρικά στον Δημόσιο και σαφώς μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς
4) Να στηριχθεί ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού και να ενισχυθεί ο ρόλος ενός ορθά εκπαιδευμένου γενικού ιατρού που θα πρέπει να παρακολουθεί βασικές παραμέτρους και το ιστορικό των ασθενών και ο οποίος θα πρέπει να διαδραματίσει βασικό ρόλο στις απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μέσω ιδίως και την τηλεϊατρικής.

5) Η δημόσια υγεία δεν πρέπει να παραδοθεί στα μεγάλο ιδιωτικά συμφέροντα.
6) Να στηριχθεί ο Ιατρός της γειτονιάς το μικρό εργαστήριο και Πολυϊατρείο που είναι από τους βασικούς πυλώνες της στήριξης της ΠΦΥ και οι οποίοι κινδυνεύουν με αφανισμό λόγω των αλλεπάλληλων εκπτώσεων του πρόσφατου  Clawback και της μεγάλης καθυστέρησης στην πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ.
Ο Πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αφού άκουσε τις απόψεις του Δ.Σ. του ΙΣΑ είπε ότι κατανοεί πλήρως τις απόψεις αυτές και καλεί τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ να μην υπογράψουν την είσοδό τους στο νέο σύστημα όταν εκδοθεί η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Συμφώνησε ότι δεν πρέπει η υγεία να ξεπουληθεί σε μεγαλοιδιωτικά συμφέροντα που θα καταντήσουν τον ιατρό υπάλληλο, εις βάρος των απλών ιατρών και εργαστηρίων και ότι πρέπει να στηριχθεί η υπάρχουσα δομή του ΕΟΠΥΥ προς όφελος της Δημόσιας Υγείας.
Τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κο. Γ. Πατούλη, ο οποίος παρευρισκόταν σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, εκπροσώπησε o κος. Ευστάθιος Τσούκαλος, Γενικός Γραμματέας ΙΣΑ, ενώ συμμετείχαν και τα κάτωθι μέλη του Δ.Σ.: ο κος. Φώτης Πατσουράκος, ταμίας ΙΣΑ, o κος. Γιώργος Μαρίνος, o κος. Σωτήρης Δρίτσας, oκος. Παναγιώτης Ψυχάρης και ο κος. Δημοσθένης Παπαμεθοδίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου