Πρόταση για απεργία έως τις 27 Δεκεμβρίου από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Κλειστά έως το τέλος του έτους φαίνεται ότι θα παραμείνουν τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, εάν γίνουν δεκτές εισηγήσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων των γιατρών τους έως και τις 27 Δεκεμβρίου.

Την απόφαση έλαβε την Τρίτη η γενική συνέλευση των Συλλόγων της Αττικής, ενώ η Ομοσπονδία του κλάδου αποφασίζει την Πέμπτη για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Με την απεργία - που ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου - οι γιατροί αντιδρούν στην κινητικότητα που επιβάλλει η δημιουργία του νέου ΕΟΠΥΥ.

Η διοίκηση του Οργανισμού απευθύνει έκκληση να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις και να ξεκινήσει άμεσα την λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών Ανικανότητας (αναρρωτικές άδειες, εγκυμοσύνης) και των Επιτροπών Φαρμάκου Υψηλού Κόστους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

Ακυρώσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού από τις 1.102, εδώ και μήνες, προγραμματισμένες Επιτροπές στα ΚΕΠΑ, κατά το διάστημα της απεργίας, ακυρώθηκαν οι 863 που θα εξέταζαν 18.535 ασφαλισμένους.

Οι άνθρωποι αυτοί περίμεναν πολλούς μήνες τη σειρά τους και θα χρειαστεί να περιμένουν ξανά και να ταλαιπωρηθούν μένοντας, κάποιοι από αυτούς, χωρίς σύνταξη ή επίδομα.

Επίσης, μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν εξετάζονται από τις αντίστοιχες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες Επιτροπές, έτσι ώστε να εγκριθούν οι αναρρωτικές τους άδειες και οι άδειες κατά τη διάρκεια της κυήσεως για να τους καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά.

Σε πέντε μόνο μονάδες, (Μαρούσι, Καλλιθέα και τρεις της Θεσσαλονίκης) ακυρώθηκαν περίπου 2.000 περιστατικά.

Παράλληλα, εκατοντάδες απόφοιτοι Λυκείου δεν εξετάζονται από τις επιτροπές αναπηρίας για να πάρουν το αναγκαίο πιστοποιητικό συμμετοχής στη διαδικασία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια με το ειδικό καθεστώς των ατόμων με αναπηρία με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάνουν την χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου