Νέα αναστάτωση με τα ΜΥΣΥΦΑ

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Ανακοινώθηκαν σήμερα προκαλώντας νέα αναστάτωση στον κλάδο των φαρμακοποιών, οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για θέματα ανάπτυξης φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο την πώληση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και από τα σπούπερ μάρκετ. Δεδομένου ότι ο υπουργός Υγείας έχει προαναγγείλει ότι η λίστα των ΜΥΣΥΦΑ θα εμπλουτιστεί με περισσότερα σκευάσματα, η νέα εξέλιξη θεωρείται προκλητική από τους φαρμακοποιούς.

"Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα ΦΑΡΜΑΚΑ – ΜΥΣΥΦΑ διακινούνται μέσα από ένα αυστηρό πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας που διασφαλίζει την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφαλή χορήγησή τους. Τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα, έχουν παρενέργειες, έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες, έχουν συνέργειες στην χορήγησή τους με άλλα φάρμακα και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αποτελούν απλά καταναλωτικά προϊόντα που μπορεί να τα διαθέσει κάποιο μπακάλικο" Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου απόψε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Και κατέληξε: "Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί τους κανόνες και τις καλές πρακτικές της ορθής φαρμακευτικής περίθαλψης του λαού και να μην υποκύψει σε συμφέροντα κάποιων εκατομμυριούχων «μπακάληδων»..." Πληροφορίες του ygeia360 αναφέρουν ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση του προεδρείου του ΠΦΣ με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου