Τι λένε τα πορίσματα του Ρακιντζή για τον ΕΟΠΥΥ

Την έκθεση του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΠΥΥ παρέδωσε, λίγο μετά τη μία, στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Συγκεκριμένα στον υπουργό Υγείας παραδόθηκαν δύο πορίσματα. Ένα για τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για τη νοσηλεία ασθενών στο εξωτερικό και ένα για την προμήθεια ειδών περίθαλψης όπως ηλεκτροκίνητα αμαξίδια.

Από το πρώτο προκύπτει ότι ο ΕΟΠΥΥ έδωσε 76 εκατ. ευρώ σε 1,5 χρόνο για την περίθαλψη ασθενών στο εξωτερικό, ενώ από το δεύτερο φαίνεται ότι δόθηκαν 113 εκατ. ευρώ για την κάλυψη εξόδων αγοράς αναπηρικών αμαξιδίων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι το 84% των αμαξιδίων, έχουν προκύψει από δύο κυτταρολόγους, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό από 87 άλλους γιατρούς.

Παράλληλα, στα πορίσματα του ελέγχου διαπιστώνονται παραβάσεις, παρατυπίες, αλλά και γραφειοκρατικά εμπόδια που υπάρχουν στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση είσπραξης εσόδων και καταβολής οφειλών.

Ο κ. Ρακιντζής σημείωσε ότι δεν καταλογίζονται ευθύνες στα δύο πορίσματα, ωστόσο, δίνονται κατευθύνσεις για καλύτερο έλεγχο των διαδικασιών έγκρισης τόσο για τη νοσηλεία στο εξωτερικό, όσο και για την προμήθεια ειδών περίθαλψης.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου