Στατιστικά στις συνταγογραφήσεις των Ιατρών

Χτες μέσω e-ΔΑΠΥ εστάλη σε κάθε ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ αναλυτική κατάσταση με ποσοστά συνταγογράφησης και άλλα χρήσιμα στοιχεία για τις συνταγογραφικές συνήθειες κάθε ιατρού.


Πληροφορήθηκα πως την προηγούμενη εβδομάδα εστάλησαν και αντίστοιχα στοιχεία, σε μη συμβεβλημένους ιατρούς μέσω ταχυδρομείου.


Παρατηρήσεις: 

Ο μέσος όρος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Υπάρχει ανάλυση περί γενοσήμων, on patent κτλ με δυσδιάκριτες διαφορές.

Ο μέσος όρος συνταγογράφησης είναι έως 18 Σεπτεμβρίου ενώ θα έπρεπε να είναι του μηνιαία στοιχεία.

Τα ποσοστά βέβαια είναι πλασματικά περί γενοσήμων κτλ διότι ο Φαρμακοποιός μπορεί να αλλοιώσει την συνταγή. Για αυτό χρειάζεται προσοχή με ποια ονομασία κάνετε εύρεση φαρμάκου διότι αυτό θα χρεώσει το σύστημα. ΠΧ γράφουμε DILATREND και στα σχόλια Carvepen το σύστημα θα χρεώσει Dilatrend δλδ Πρωτότυπο Off patent.

Θα ήταν χρήσιμο να μαζευτούν από όλες τις ειδικότητες τα όρια συνταγογράφησης. Όποιος επιθυμεί μου στέλλει και πραγματοποιούμε μια συγκεντρωτική κατάσταση.

Πρέπει να τοποθετηθούν οι επιστημονικές εταιρείες σε όλα αυτά τα δεδομένα.

Μέσος όρος Παθολόγου
Από συνάδελφο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ

4 σχόλια:

  1. Καλή κίνηση.Ελπίζω να έστειλαν και σε αυτούς του ΙΚΑ, ΕΣΥ κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντανακλαστικά 90χρονου που χει κατεβάσει 2 κανάτες ούζο δείχνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ 90 ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ΑΔΩΝΙΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Ε ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ.ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ,ΟΥΤΕ ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ-ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ-ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ-ΠΟΝΗΡΑΔΕΣ-ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ-ΒΙΑΣΥΝΗ-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ-ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ-ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΣ-ΨΕΥΤΟΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΒΛΑΚΕΙΑ-ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ-ΕΛΛΙΠΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΜΙΖΕΣ-ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ-ΨΕΥΤΟΔΙΑΥΓΕΙΑ[ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ 100 ΜΑΡΚΑΔΟΡΩΝ]-ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ-ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΜΟΧΘΟ-ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΦΑΓΙΑ-ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΤΙΜΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ.ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ, ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ? ΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΑΦΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ. ΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΑΦΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΕΜΑΣ ΑΠΛΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή