Έρχονται συγχωνεύσεις και λουκέτα και στις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Σε πλήρη ανασυγκρότηση όλων των δομών υγείας του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η διοίκηση του Οργανισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. 
Στα πρότυπα του ΕΣΥ με συγχωνεύσεις, κλείσιμο μονάδων αλλά και μετακινήσεις προσωπικού αναμένεται να κινηθεί και στις δομές του ΕΟΠΥΥ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 
Ήδη ένα σχέδιο είναι υπό επεξεργασία με το οποίο θα ανακατανέμεται το προσωπικό στα πολυϊατρεία αλλά και στις υπόλοιπες μονάδες Υγείας ώστε να προσαρμοστούν οι δομές με βάση τις πληθυσμιακές ανάγκες. 

Στο πλαίσιο αυτό θα λιγοστέψει και ο αριθμός των πολυιατρείων καθώς το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαπιστώνουν ότι οι ασφαλισμένοι προτιμούν πλέον τον ιδιωτικό τομέα για τις εξετάσεις τους στον οποίο και καλύπτονται από τον φορέα. 

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι όλο και λιγότεροι ασθενείς προτιμούν τις δομές του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) για να κάνουν τις εξετάσεις τους. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τον περασμένο Απρίλιο μόλις το 4% του συνόλου των εργαστηριακών εξετάσεων έγινε στις δομές του Φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου