Το 2ο Επικαιροποιημένο μνημόνιο - Ιούλιος 2013

Πρόχειρη μετάφραση από Συνάδελφο... Ακολουθεί το έγγραφο στην Αγγλική γλώσσα:
«... ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζει ότι ο αριθμός των γιατρών μειώνεται σε προσωπικό κατά περαιτέρω 10% το 2013. Το 2013 οι αποχωρήσεις μαζί με τις συμβάσεις των γιατρών που δεν θα ανανεωθούν, αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση κατά 10% στο προσωπικό. »


«... Επιβολή της εφαρμογής των οδηγιών συνταγογράφησης μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ξεκινώντας με τουλάχιστον 5 θεραπευτικές ομάδες - Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. (Νέα προθεσμία Σεπτέμβριο του 2013) »

«... Επιβολή κυρώσεων και ποινών, και υποβολή εκθέσεων για ανάρμοστη συμπεριφορά και σύγκρουση συμφερόντων στην συνταγογραφική συμπεριφορά και στην μη συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές συνταγή του ΕΟΦ. - Οι κυρώσεις και ποινές σε γιατρούς επιβάλλονται ως αποτέλεσμα της παρακολούθησης της συνταγογράφησης. Σχετική έκθεση έχει παραδοθεί στην Τρόικα ».

«...Η συνταγογραφική συμπεριφορά σε κάθε γιατρό ελέγχεται σε σχέση με το μέσο όρο των συγκρίσιμων (ειδικότητα, ασθενής φόρτος εργασίας). Οι γιατροί (τόσο σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, έως ότου ενοποιηθούν) θα λαμβάνουν ειδοποίηση όταν παραβιάζουν τις οδηγίες συνταγογράφησης. 

Αυτά τα σχόλια θα παρέχονται τουλάχιστον κάθε μήνα και σε μια ετήσια έκθεση θα καλύπτει αναφέρεται: 

1) Ο όγκος και η αξία της συνταγής του γιατρού σε σχέση με τους συναδέλφους του και σε σύγκριση με τις οδηγίες συνταγογράφησης 

2) Οι συνταγές του γιατρού για τα γενόσημα φάρμακα έναντι των επώνυμων και των καλυπτομένων με διπλώματα ευρεσιτεχνίας φαρμάκων και 

3) Η συνταγογράφηση των αντιβιοτικών. - Εκθέσεις ήδη εστάλησαν στους ιατρούς που υπερέβησαν τις μέσες τιμές συνταγογράφηση της ειδικότητάς τους..... ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου