Λουκέτο στο Εθνικό κέντρο πρόληψης Σακχαρώδους Διαβήτη


σδιαβήτης
Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων αλλά και της απομάκρυνσης υπαλλήλων, αποφάσισε να βάλει λουκέτο σε διάφορους φορείς και οργανισμούς. Μεταξύ αυτών και στο Εθνικό κέντρο πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη (Ε.ΚΕ.ΔΙ.). 

Τι είναι ο οργανισμός αυτός και ποιοι είναι οι στόχοι του;


Την πόρτα εξόδου θα δούνε εκατοντάδες υπάλληλοι του δημοσίου μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει διάφορους οργανισμούς με την προτροπή της τρόικας.
Έτσι λουκέτο μπαίνει άμεσα και στο Εθνικό κέντρο πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη παρότι είναι ΝΠΙΔ αλλά εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας και αντλεί επίσης από εκεί τους πόρους του.

Το Ε.ΚΕ.ΔΙ. ιδρύθηκε το 1993 και. Είναι Κοινωφελές Ίδρυμα με νομική μορφή ιδιωτικού δικαίου και έχει ως σκοπό τη συστηματική αντιμετώπιση και παρακολούθηση, το συντονισμό και την υποβοήθηση των ενεργειών για την έρευνα σε όλα τα επίπεδα, την πρόληψη και τη θεραπεία τόσο του σακχαρώδη διαβήτη όσο και των επιπλοκών του.


Επικεφαλής του Κέντρου ο καθηγητής Σωτήρης Ράπτης με πολλούς επώνυμους ασθενείς στο «πελατολόγιο» του.
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια το κέντρο είχε ατονήσει λόγο και των περιορισμένων κονδυλίων που έφθαναν στα ταμεία του. Αποτέλεσμα να μην επιτελεί το σκοπό του που ήταν η πρόληψη του διαβήτη.
Εκτός αυτού στους σκοπούς του ήταν και ο συντονισμός των 82 Εξωτερικών Διαβητολογικών Ιατρείων (ΕΔΙ) και Διαβητολογικών Κέντρων (Μονάδες) που βρίσκονται διεσπαρμένα σε ολόκληρη τη χώρα, σκοπός που επίσης δε φαίνεται να είχε επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια.

Άλλωστε σε ένα σύστημα υγείας που καταρρέει καθημερινά με ελλείψεις προσωπικού και υλικών είναι μάλλον απορίας άξιον προς τι ο συντονισμός όλων των μονάδων του διαβήτη.
Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους που στην περίπτωση αυτή δεν ήταν και πολλοί, με βάση τους υπολογισμούς της κυβέρνησης θα πρέπει μάλλον να ενταχθούν στον ΟΑΕΔ καθώς αυτός είναι και ο σκοπός του λουκέτου, οι απολύσεις.

ΠΗΓΗ: http://iatropedia.gr/articles/read/4210

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου