Μ. Σαλμάς: Δωρεάν φάρμακα με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια


Μειωμένες συμμετοχές στην αγορά φαρμάκου σε ορισμένες κατηγορίες ασθενών θα δώσει η ηγεσία του Υγείας. Την παραπάνω δέσμευση ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς στα εγκαίνια της Καρδιολογικής Μονάδας, του Αιμοδυναμικού Τμήματος και της Μονάδας Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου «Ελπίς».

Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρξει ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο (δηλαδή χωρίς συμμετοχή) σε περιορισμένο αριθμό ασθενών, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Το πρόγραμμα αυτό - εξήγησε ο υπουργός - θα εφαρμοστεί τόσο σε ασφαλισμένους από ίδιους πόρους, όσο και σε ανασφάλιστους από πόρους του ΕΣΠΑ.

www.tovima.gr

1 σχόλιο:

  1. Θα γίνουν σε 3 μονάδες ΕΟΠΥΥ,δίπλα από τα φαρμακεία για τα φάρμακα υψηλού κόστους και θα δίνονται δωρεάν μόνο γενόσημα από συγκεκριμένες εταιρείες όπως Specifar Pharmathen..Αυτό έγινε γιατί δεν δέχτηκαν οι φαρμακοποιοί να μη δίνουν συμμετοχή τα άτομα με οικονομική ανάγκη και αποφάσισε να το κάνει η φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση.Απαιτείται και η παρουσία φαρμακοποιού βέβαια που θα προσληφθεί και αυτός με αξιοκρατικά κριτήρια.Τα ονόματα τα ξέρει ο γνωστός Θεόδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή