Συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας (ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ).


Συναντηθήκαμε σήμερα επιτροπή ειδικευομένων από τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Άγιοι Ανάργυροι και Σωτηρία με το διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υγείας κοΠεντέα και το σύμβουλο του υπουργού Υγείας κο Μπεχράκη με θέμα τις απλήρωτες εφημερίες του 2012.
Ενημερώσαμε τους εκπροσώπους του υπουργείου υγείας ότι και στα τρία νοσοκομεία οι ειδικευόμενοι είμαστε σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα μας να πληρωθούμε για το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών που έχουμε πραγματοποιήσει. Οι απαντήσεις των υπευθύνων ήταν οι εξής:
1.      Ισχυρίστηκαν ότι το υπουργείο υγείας δε φέρει καμία ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί!! Μας ενημέρωσαν ότι υπεύθυνοι είναι αφενός υπηρεσιακοί παράγοντες (τους οποίους φυσικά δεν κατονόμασαν) καθώς και το υπουργείο οικονομικών που αρνήθηκε να συμπεριλάβει στην τροπολογία τους μήνες του 2012 πριν τον Οκτώβριο. Κατά τα λεγόμενα τους μπορούμε να συμπεράνουμε δύο πράγματα: ή ότι το υπουργείο οικονομικών έχει αυτονομηθεί από την υπόλοιπη κυβέρνηση ή ότι για ακόμα μια φορά μας κοροϊδεύουν.. Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση συνολικά και η πολιτική της που κηρύσσει ουσιαστικά στάση πληρωμών απέναντι στους εργαζόμενους.

2.      Αρνήθηκαν να δεσμευτούν για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων πριν τον Οκτώβριο του 2012. «Δεσμεύτηκαν» ότι θα το συζητήσουν στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της βουλής που ξεκινάει την Τετάρτη με στόχο να τροποποιηθεί η τροπολογία που θα ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα. Απαιτήσαμε η τροπολογία να περιλαμβάνει όλα τα χρωστούμενα του 2012 για όλα τα νοσοκομεία και προειδοποιήσαμε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όταν μας χρωστάνε εφημερίες της προηγούμενης χρονιάς. Ταυτόχρονα δηλώσαν άγνοια για τη ρύθμιση που επικαλείται η διοικήτρια του Σισμανογλείου όσον αφορά τις εφημερίες του 2012 για το νοσοκομείο.

3.      Μας ενημέρωσαν ότι από τα 270 εντάλματα πληρωμής για τους μήνες Δεκέμβριο- Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013 της Α ΔΥΠΕ, 35 εντάλματα επιστραφήκαν λόγω γραφειοκρατικού λάθους χωρίς να μπορούν να μας πουν σε ποια νοσοκομεία της Αθήνας αντιστοιχούν. Άρα δημιουργείται πρόβλημα και με τις εφημερίες Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου για κάποια νοσοκομεία!

Συμπερασματικά για ακόμα μια φορά οι δεδουλευμένες εφημερίες του 2012 (για πολλούς ειδικευόμενους αγγίζουν τους 10 μήνες) είναι στον αέρα! Συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας, συντονιζόμαστε και απαιτούμε την άμεση πληρωμή ΟΛΩΝ των δεδουλευμένων σε ΟΛΑ τα νοσοκομεία.

Την Παρασκευή 26/4 νέα παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με το υπουργείο υγείας (μετά την επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων) στις 11.00.

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ,
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου