ΡΟΔΙΑΚΗ:Στον εισαγγελέα 14 γιατροί και φαρμακοποιοί

Στη... φάκα του υπουργείου Υγείας πιάστηκαν 14 φαρμακοποιοί και γιατροί της Ρόδου, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα! 

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ροδιακής” οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους επιβληθούν πρόστιμα μέχρι και 20.000 ευρώ στον καθένα, ενώ πολύ πιο σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να διακοπεί η συνεργασία τους με τα ασφαλιστικά ταμεία εφ’ όρου ζωής! 

Οι 14 κατηγορούμενοι πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να κληθούν για εξηγήσεις από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Κ. Μπούτσικο, στα χέρια του οποίου βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή η δικογραφία των επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας. 
Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι έγιναν στο νησί μας τον περασμένο Νοέμβριο από ειδικό κλιμάκιο επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας και όπως έγινε γνωστό διαπιστώθηκαν... σημεία και τέρατα! 

Οι έλεγχοι έγιναν με διασταυρώσεις στοιχείων μεταξύ γιατρών, φαρμακοποιών και ασθενών με την χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εξαιτίας των οποίων πιάστηκαν στη φάκα οι 14 γιατροί και φαρμακοποιοί. 

Οι παρανομίες που εντοπίστηκαν, συμπεριελήφθησαν αναλυτικά στην δικογραφία που ήδη βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών για τα περαιτέρω. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι 14 γιατροί και φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο να διακοπεί κάθε σχέση συνεργασίας με ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που σημαίνει ότι οδεύουν προς οικονομική εξόντωση. 

Αυτό προβλέπεται από σχετικό νόμο (είχε ψηφιστεί επί υπουργίας της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου), σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται κάτι τέτοιο. 
Παράλληλα εάν επιβεβαιωθεί η εμπλοκή τους, αναμένεται ότι θα παραπεμφθούν στα πειθαρχικά συμβούλια των συλλόγων τους, για περαιτέρω συνέπειες. 

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει σχέση με την υπόθεση των δύο φαρμακοποιών που ανακάλυψε το ΣΔΟΕ τις προηγούμενες μέρες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο μεγάλο κύκλωμα εξωσωματικής γονιμοποίησης. 

Η νέα υπόθεση για ευνόητους λόγους, κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή και αναμένονται εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου