"Χαστούκι" για τον ΕΟΠΥΥ από το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας...

Σοβαρά προβλήματα σχετικά με τον ουσιαστικό και όχι τον τυπικό έλεγχο της συνταγογράφησης των γιατρών για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εντόπισε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας το οποίο επισκέφθηκε το υπουργείο Υγείας.


Οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες της τρόικας ζήτησαν μετ' επιτάσεως άμεση και ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο προσδιορίζονται οι τιμές αναφοράς για τα φαρμακευτικά σκευάσματα, καθώς, όπως ανέφεραν στην ελληνική πλευρά, ο σημερινός τρόπος είναι περίπλοκος, οδηγεί σε λάθη και δεν είναι κατανοητός. Οι ίδιοι επέμειναν σε νέα μείωση κατά 10% στον αριθμό των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών για το 2013, αίτημα το οποίο αποδέχεται ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μ.Σαλμάς, όπως φάνηκε από τη σημερινή πρωινή του συνέντευξη τύπου.
ΠΗΓΗ: Βασίλης Βενιζέλος YGEIA360.GR

2 σχόλια:

  1. Δεν έχουν παρα να διακοψουν τη δυνατότητα των 150 επισκεψεων στα ιδιωτικά ιατρεία ιατρών που εργαζονται με συμβάσεις στο πρωην ΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΚ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ 200 ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ 5-10-15 ΕΥΡΩ .
    ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΔΕ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ .ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΘΠΕΡΧΟΥΝ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΑΤΡΟ πχΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ ΜΕ 8-10 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ 2-3 ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΩΝΥΜΕ <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή