Νομοθετική Ρύθμιση ζήτησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ από τον ΕΟΠΥΥ για την ένταξη των ήδη συμβεβλημένων γιατρών

Μια νέα έκθεση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's αναφέρει ότι οι περισσότερες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες θα αντέξουν την περίοδο λήξης των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.


Συγκεκριμένα διαπιστώνει ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο για την επίτευξη μιας χαμηλής αύξησης των πωλήσεων τους επόμενους μήνες, παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές εταιρίες χάνουν σχεδόν 16 δισεκ. ευρώ στις πωλήσεις και οι ευρωπαϊκές περίπου 7,6 δισεκ. ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο, όπως σημειώνει, τα οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι περισσότερες εταιρείες είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη της αύξησης των εσόδων σε μια συγκρίσιμη βάση και προβλέπει ότι η παγκόσμια φαρμακευτική αγορά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σε 3-5% για τα επόμενα πέντε χρόνια.

“Πιστεύουμε ότι ένας συνδυασμός παραγόντων θα καταστήσει τον κλάδο ανθεκτικό στις λήξεις στις πατέντες”, δήλωσε ο αναλυτής του S&P Olaf Toelke και πρόσθεσε ότι οι νέες ενώσεις που βρίσκονται στα τελικά στάδια ανάπτυξης θα μπορούσαν να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των μελλοντικών πωλήσεων. “Επιπλέον, οι εταιρίες βρίσκουν ανάπτυξη σε υποσχόμενες αγορές όπως αυτή των θεραπειών στην ογκολογία και τον διαβήτη, καθώς και σε ταχέως αναπτυσσόμενες, αναδυόμενες αγορές”, επεσήμανε ο αναλυτής της S&P. Έπειτα, τόνισε ότι οι μεγάλες εταιρίες για να προστατευθούν από σημαντικές απώλειες στις πωλήσεις αγοράζουν μικρότερες ιατρικές, διαφοροποιώντας μεγάλο σύνολο των προϊόντων τους.

Η έκθεση, τέλος, αναφέρει ότι οι εταιρίες έχουν άφθονο χρόνο στο να επαναπροσδιορίσουν
ορισμένες δομές και να μειώσουν τα κόστη, λόγω της “ορατότητας” της λήξης.

ΠΗΓΗ:www.pmjournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου