Συμπληρωματικές ΟΔΗΓΙΕΣ για υποβολή προηγούμενων χρεών των ασφαλιστικών ταμείων


Μαρούσι, 23/11/2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΟΠΥΥ
 Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
www.eopyy.gov.gr


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Κατόπιν της από 16-11-2012 ανακοίνωσης του Οργανισμού προς όλους τους παρόχους υγείας για την αποτύπωση όλων των απαιτήσεων πριν της ιδρύσεως του ΕΟΠΥΥ και λόγω των ευλόγων ερωτημάτων που ανέκυψαν, συμπληρωματικά σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

> Η εν λόγω ενέργεια αποβλέπει στην αποτύπωση και διασταύρωση των απαιτήσεων που έχουν δηλωθεί από τους Φορείς πριν της ιδρύσεως του ΕΟΠΥΥ, ήτοι μέχρι 31-12-2011 και αφορά τις οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων και ΟΧΙ δαπάνες προς ασφαλισμένους (π.χ. προμήθεια αναλωσίμων υλικών).

> Την καταχώριση στην εν λόγω εφαρμογή έχουν τη δυνατότητα να την χρησιμοποιήσουν τόσο οι πιστοποιημένοι όσο και οι συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας, αρκεί να έχουν κωδικό χρήστη και συνθηματικό.

> Όσοι πάροχοι δεν έχουν κωδικούς, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εγγραφή στο σύστημα σύμφωνα με οδηγίες που θα ανακοινωθούν άμεσα στη ιστοσελίδα του Οργανισμού.

> Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο από τα στοιχεία όπως ο αριθμός απόδειξης παροχής υπηρεσιών ή ο αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης, τότε υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των πεδίων «χωρίς έκδοση απόδειξης» ή «χωρίς έκδοση αριθμού πρωτοκόλλου» αντίστοιχα .

> Στις περιπτώσεις όπου έχουν κατατεθεί ατομικά τιμολόγια ή αποδείξεις για κάθε ασφαλισμένο, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει συγκεντρωτική καταχώριση ανά χρονική περίοδο (π.χ. ανα μήνα, δίμηνο, κ.τ.λ.) επιλέγοντας το πεδίο «χωρίς έκδοση απόδειξης» ή «χωρίς έκδοση αριθμού πρωτοκόλλου». Σημειώνουμε ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να γίνει και σχετική αναφορά στις παρατηρήσεις. Με αντίστοιχο τρόπο θα προσδιορίζονται και τα σύνολα των εκχωρήσεων που αντιστοιχούν στα συγκεντρωτικά ποσά.

> Επισημαίνουμε ότι η οριστικοποίηση πραγματοποιείται ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ, μετά την ολοκλήρωση της καταχώρισης όλων των οφειλών και όλων των επιμέρους Ασφαλιστικών Ταμείων.

> Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται στις 15-12-2012.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΗΔΙΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να εγγραφείτε στο κάτωθι site:

    https://apps.ika.gr/eApplicationEOPYY/faces/registration.xhtml

    Αν δυσκολευτείτε να επικοινωνήσετε με το e-ΔΑΠΥ ή το κατά τόπους ΟΠΑΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από σήμερα ή θα περιμένουμε τις οδηγίες για το σύνδεσμο του ΙΚΑ που δίνεις σύμφωνα με την πιο πάνω ανακοίνωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή