ΕΟΠΥΥ: Συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία

1. Υπουργική Απόφαση ΕΜΠ4 (ΦΕΚ 3057/Β/18-11-2012). 

2. Έγγραφο μας με αριθμό πρωτοκόλλου 47861/19-11-2012 με τίτλο: συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών» (το οποίο αντικαθίσταται). 

Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ' αριθμ. ΕΜΠ4 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ3057/Β/18-11-2012) κοινοποιήθηκε ο μηχανισμός εφαρμογής και ενημέρωσης των ιατρών για τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας καθώς και οι εξαιρέσεις από το σύστημα συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας και συγκεκριμένα: 

ο Η υποχρεωτική για τους ιατρούς συνταγογράφηση με βάση την διεθνή ονομασία της δραστικής ουσίας (International Nonproprietary Name - INN), 

ο Οι συμβατικές υποχρεώσεις των φαρμακοποιών κατά την εκτέλεση των  ηλεκτρονικών συνταγών και 

ο Οι περιπτώσεις που εξαιρούνται από την υποχρέωση της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία 

ο Η δυνατότητα απόκλισης των συνταγογράφων ιατρών.

Ο πλήρης κατάλογος με τις ακριβείς ονομασίες, φαρμακοτεχνικές μορφές και περιεκτικότητες των φαρμάκων της παραγράφου 4 της εν λόγω απόφασης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδατου ΕΟΦ. 

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση το σύστημα συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ θα πρέπει να προσαρμοσθεί αντίστοιχα ώστε να καταστεί εφικτή η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. 

Ο ΕΟΠΥΥ, σε εφαρμογή της ανωτέρω υπουργικής απόφασης, θα προβεί στην ανάπτυξη μηχανισμών προειδοποίησης κάθε συνταγογράφου ιατρού σε συνδυασμό με την ανάπτυξη μηχανισμών απαγόρευσης περαιτέρω αποκλίσεων. 

Συνημμένο: 1 ΦΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου