Σε ισχύ έως το τέλος του μήνα οι συνταγές του ΕΟΠΥΥ

Παράταση ισχύος των συνταγών του ΕΟΠΥΥ, έως το τέλος του μήνα, έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Η παράταση δόθηκε λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, κατά τη διάρκεια των οποίων πολλές από τις αυνταγές δεν εκτελέστηκαν στο πενθήμερο που ορίζει ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ.

Με εγκύκλιό του, ο κ. Γεράσιμος Βουδούρης σημειώνει ότι '...στην περίπτωση που κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεωντων φαρμακοποιών έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσης ηλεκτρονικών καιχειρόγραφων συνταγών και εξακολουθεί να υπάρχει αναγκαιότητα χορήγησης των φαρμάκων, οι συνταγές εκτελούνται κανονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 με την παρακάτωδιαδικασία:

  • Ο θεράπων ιατρός θα αλλάξει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής μεσφραγίδα και υπογραφή του.
  • Η ηλεκτρονική συνταγή με την διορθωμένη ημερομηνία εκτελείται υποχρεωτικά από τα φαρμακεία μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

2 σχόλια:

  1. Και που βρίσκεται αυτή η ανακοίνωση του Βουδούρη;
    Πάντως στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει!!!
    Κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να δεχτεί να μπει "χέρι" στις ηλεκτρονικές συνταγές...
    Αρκεί μια ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, ότι οι συνταγές εκτελούνται κανονικά μέχρι 30/9/2012, χωρίς καμμία περαιτέρω διαδικασία!
    Δεν χρειάζεται οι ασφαλισμένοι να γίνουν μπαλάκι για μια υπογραφή και ο χρόνος όλων μας είναι πολύτιμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την προηγούμενη φορά που έγινε το ίδιο τον ΙΟΥΝΙΟ και έβγαλε αντίστοιχη ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί την έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια και δεν εκτελούσαν τις ληγμενες συνταγες και εδιωχναν τους ασφαλισμένους για να τις ξαναγραψουν. Πήρα τηλέφωνο σε ένα απο τα φαρμακεία και τους είπα ότι υπάρχει ανακοίνωση για τις ληγμενες . Η απάντηση ήταν ότι δεν τους ενδιαφέρει, ο συλλογος τους ( Λουραντος) είπε να μην τις δέχονται γιατι μπορει να μην τις πληρωθούν.. Προκειμένου να πάρουν οι ασθενείς τα φάρμακα τους ξανάεγραψα τις συνταγες..
    Εσένα Συνάδελφε ο χρόνος είναι πολύτιμος αλλα κουμάντο στον εοπυυ κάνει ο Λουραντος γιαυτο και θα κανεις την πάπια για άλλη μια φορά και θα βαρεσεις τις σφραγίδες σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή