ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ περί εκδήλωσης πρόθεσης για επίσχεση εργασίας από συμβεβλημένους ιατρούς


Με πρόσφατη εξώδικη δήλωση του Σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ» γνωστοποιήθηκε στον Οργανισμό η πρόθεση του εν λόγω Σωματείου να προβεί σε επίσχεση εργασίας επ’ονόματι των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών – μελών του.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την ανωτέρω γνωστοποίηση διευκρινίζει τα εξής :
  • Κατ’αρχήν,  δεν υφίσταται συλλογική σύμβαση μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των συμβεβλημένων ιατρών αλλά έχουν υπογραφεί αποκλειστικά ατομικές συμβάσεις. 
  • Περαιτέρω, το εν λόγω σωματείο-μόρφωμα ουδόλως νομιμοποιείται να εκπροσωπεί το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενώ τελεί υπό διερεύνηση εάν ακόμα και τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου είναι συμβεβλημένα με τον Οργανισμό.
  • Εν όψει των ανωτέρω, η απόφαση του προαναφερθέντος  σωματείου περί επίσχεσης εργασίας των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ουδόλως δεσμεύει τους ιατρούς αυτούς.
  • Αντίθετα ενδεχόμενη  άρνηση εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων  κατά παράβαση των υφιστάμενων ατομικών συμβάσεων των ιατρών, συνεπάγεται την άμεση καταγγελία των συμβάσεων αυτών και την διεκδίκηση αποζημίωσης εκ μέρους του Οργανισμού.
  • Επομένως, σκόπιμο είναι να αγνοηθούν οι  παροτρύνσεις του εν λόγω σωματείου περί επίσχεσης εργασίας καθώς αυτές δεν παράγουν καμία έννομη συνέπεια έναντι του Οργανισμού, ούτε και παρέχουν κάλυψη σε συμβεβλημένους ιατρούς που ενδεχομένως ακολουθήσουν αυτές.
  • Τέλος, εν όψει των ανωτέρω,  επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που συμβεβλημένος ιατρός του ΕΟΠΥΥ αποδεχτεί οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα απευθείας από ασφαλισμένο του Οργανισμού, παραβιάζει τους όρους συνεργασίας του με τον ΕΟΠΥΥ και αυτό θα έχει ως επακόλουθο την άμεση διακοπή  της.

3 σχόλια:

  1. Μη συμβεβλημενος ΕΟΠΥΥ28 Αυγούστου 2012 στις 3:29 μ.μ.

    Συναδελφοι συμβεβλημενοι ο κ. Βουδουρης σας απειλει οτι θα διακοψει τις συμβασεις σας εαν προβειτε σε επισχεση εργασιας. Ποιες συμβασεις ομως? Νομικα δεν μπορει να καταγγειλει κατι το οποιο δεν εχει υπογραφει και φυσικα δεν εχει νομικη υποσταση. Εχετε κανει μονο απλη δηλωση. Το μονο που μπορει να "απειλεισει" και να "εκβιασει", ειναι το οτι διακοπτει την "συνεργασια" σας και δεν προκειται να κανει συμβαση στο μελλον και να σας πληρωνει. Ολα αυτα ειναι δηλωσεις εντυπωσιασμου και μονο. Κλεινοντας θα ελεγα οτι ισως εξ' αρχης δεν θα επρεπε να πιστεψετε ολα αυτα που σας εταζαν. Αλλα εστω και ετσι οσοι μπορειτε μην το βαζετε κατω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Boυδούρης καλά τα λέει νομικά.Αυτά να τα βλεπει-ακουει ο Ελευθερίου που το παιζει πάπας ιατρών ΕΟΠΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά μα πάθετε όσοι κάνατε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Θέλω να δω τι θα κάνετε τώρα που θα σας ζητάει και αποζημίωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή