Διευκρίνιση για τη συνταγογράφηση Αναλωσίμων Διαβήτη


Επειδή έχει γίνει θέμα και αρκετό μπέρδεμα με τις διάφορες Εγκυκλίους Αναλωσίμων Διαβήτη θα ξεκαθαρίσουμε κάτι προς ενημέρωση και των συναδέλφων:

Η συνταγογράφηση αναλωσίμων γίνεται σε συνταγές ενιαίου εντύπου (πράσινες ΙΚΑ) -κατ' εξαίρεση- αφού προς ώρας δε συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Δικαίωμα να προμηθευτούν πράσινα μπλοκ συνταγών έχουν ΟΛΟΙ οι Ιατροί που έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης για τον ΕΟΠΥΥ (συμβεβλημένοι και μη) ώστε να μπορούν να γράψουν αναλώσιμα διαβήτη! 

Όμως η οδηγία συνταγογράφησης δεν έχει αλλάξει!!!

Αν η συνταγή με τα αναλώσιμα δεν περιέχει και φάρμακο τότε πρέπει να υπάρχει γνωμάτευση του Ιατρού σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο!

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΜΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ. ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΛΟΚ, ΤΟ ΟΠΙΟ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΤΟ ΜΑΙΟ, ΛΟΓΩ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΑ, ΖΗΤΗΣΑ ΝΕΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΦΑΣΗ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, Π.Χ. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΛΙΣΕΙΣ, ΓΥΑΛΙΑ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ. ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΣΑ ΓΡΑΠΤΩΣ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή