Μήνυμα Ιατρών Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Άρθρο του εκλεκτού συναδέλφου Γεώργιου Μαρκέτου

Ο ιδιώτης ιατρός είναι αυτός που δεν έχει καμιά σχέση εξαρτημένης εργασίας με το κράτος.

Είναι ο ιατρός που δεν εργάζεται σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο.

Είναι ο ιατρός που σήμερα δεν είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ.

Είναι ο ιατρός που παρέμεινε απλήρωτος επί 3 χρόνια από τον ΟΠΑΔ και τα άλλα δημόσια ταμεία ενώ προσέφερε κανονικά τις υπηρεσίες του στους ασφαλισμένους και φορολογήθηκε για ποσά που ουδέποτε πληρώθηκε αφού καταθέτοντας την αίτηση για το ανάλογο ποσό συνυπέβαλλε και θεωρημένη απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Είναι ο ιατρός που δεν διαφημίζεται άμεσα ή έμμεσα από κανένα τηλεοπτικό σταθμό, από κανένα ραδιοφωνικό μήνυμα και οι υπηρεσίες του δεν προπαγανδίζονται από το κράτος ή εταιρίες πολυεθνικών συμφερόντων. 
Ο ιατρός ελεύθερος επαγγελματίας είναι αυτός που έχει ανοίξει το ιατρείο του και εργάζεται σε αυτό παρέχοντας στον μέγιστο βαθμό τις καλύτερες δυνατές ιατρικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς του.

Είναι ο ιατρός που σε κάθε περιστατικό που καλείται να αντιμετωπίσει κρίνεται άμεσα και άτεγκτα η επιστημονική του κατάρτιση από την διάγνωση του και εκ του αποτελέσματος της θεραπείας που θα συστήσει.

Είναι ο ιατρός που δεν γνωρίζει ημέρες αργίας, διακοπών, ώρες ξεκούρασης και θα προστρέξει στην ανάγκη του παιδιού, του ενήλικα, του ηλικιωμένου είτε στο ιατρείο του είτε όπου υπάρχει ανάγκη. 

Είναι ο ιατρός που το ιατρείο του και τον ιατρικό του εξοπλισμό τον έχει ή τον πληρώνει ο ίδιος εξυπηρετώντας δάνεια και leasings. 

Είναι ο ιατρός που τα αναλώσιμα για την επιτέλεση του επαγγέλματος του, το ενοίκιο, τους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού και του τηλεφώνου τους πληρώνει ο ίδιος και όχι οι επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Είναι ο ιατρός που πλην εξαιρέσεων είναι πρόθυμος πάντοτε να αποδώσει απόδειξη παροχής υπηρεσιών για να είναι εντάξει απέναντι στην κοινωνία από την οποία θα αξιώσει παιδεία για τα παιδιά του και ασφάλεια για την οικογένεια του. 

Ο ιατρός ελεύθερος επαγγελματίας είναι αυτός που συναισθανόμενος την οικονομική δυσπραγία ή ακόμα και ανέχεια των ασθενών του έχει προσαρμόσει την αμοιβή του σε επίπεδο προσιτό και ευκταίο και πολλές φορές δεν δέχεται να πληρωθεί για τις υπηρεσίες του. 

Οι ιατροί ελεύθεροι επαγγελματίες αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό που στηρίζει και δίνει υπόσταση στην πρωτοβάθμια φροντίδα με σθένος και πίστη στον όρκο που έχουν δώσει. Είναι οι γονείς μας, τα παιδιά μας, οι σύντροφοι μας, μέλη μιας κοινωνίας και όχι κάποιο ξεκομμένο τμήμα της. Υφίστανται και αυτοί τα δεινά όπως όλοι και ταυτόχρονα σε κάθε βολική για αποπροσανατολισμό συγκυρία στοχοποιούνται και λοιδορούνται από τα ΜΜΕ και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα εξ αιτίας των ανομιών ορισμένων γνωστών πλην προστατευόμενων. 

Η πλειονότητα των ιατρών ελεύθερων επαγγελματιών είναι νέοι επιστήμονες που επιδιώκουν να υπηρετήσουν την ιατρική ειδικότητα τους προς όφελος των πολιτών, αποφεύγοντας να συγχωνευτούν με τα συμφέροντα που εκμεταλλεύονται την αρρώστια, τον πόνο και την ανάγκη του συνανθρώπου τους και επιλέγουν από την μετανάστευση να παραμείνουν στην πατρίδα μας.

Οι ιατροί ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από το κράτος παρά μόνο ισονομία και αξιοπρεπή αντιμετώπιση, από του πολίτες δε ηθική υποστήριξη και αναγνώριση των υπηρεσιών τους κρατώντας υπόψη τους και οι ιατροί δεν είναι κοινωνία αγγέλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου