Αμφισβητεί τα πεπραγμένα Λοβέρδου η νέα υφυπουργός Υγείας

Σε ευθεία αμφισβήτηση των πεπραγμένων του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου προχώρησε χθες η νέα υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριά, η κ. Σκοπούλη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «απαίτηση του Μνημονίου ήταν να κοπούν οι φαρμακευτικές δαπάνες. Αυτό όμως μεταφράστηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο κι από την προηγούμενη κυβέρνηση σαν «κόβουμε από όπου μπορούμε, αλλά δεν πειράζουμε το φάρμακο»».

Παράλληλα, η νέα υφυπουργός Υγείας, αναφερόμενη στις ανάγκες των ψυχικώς πασχόντων στην Ελλάδα, χαρακτήρισε ως «την πιο ευτελιστική των θεσμών υγείας στη χώρα» την εγκύκλιο Λοβέρδου με την οποία κατακρατούνται χρήματα από τους ασφαλισμένους που νοσηλεύονται για ψυχικές παθήσεις, υπογραμμίζοντας ότι θα καταργήσει το τμήμα αυτό του νόμου.

Αίσθηση όμως προκάλεσε και όταν δήλωσε πως δεν είναι προσδιορίσιμο το ποσόν που δαπανά το Δημόσιο στις δομές ψυχικής υγείας, την ώρα που στις ιδιωτικές επιχειρήσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, διοχετεύονται, όπως είπε 80 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το κόστος μάλιστα ανά άτομο σε αυτές κυμαίνεται, όπως πρόσθεσε χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ενός οικοτροφείου, από 26.000 μέχρι 56.000 ευρώ το χρόνο ανά άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου