“ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ” ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ!...



Χρόνια τώρα είχα την (όπως φαίνεται, εντελώς στρεβλή) εντύπωση  ότι λόγω κοινοβουλευτικής σύνθεσης, στην Ελλάδα “παντοκράτορες” ήταν οι δικηγόροι ακολουθούμενοι κατά πόδας από τους επίσης “πανίσχυρους” γιατρούς και μηχανικούς. Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι “παντοκράτορες” είναι οι... φαρμακοποιοί! 

Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την χθεσινή τουλάχιστον ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου  στην βουλή  όπου το μόνο άρθρο το οποίο δεν υπερ-ψηφίστηκε είναι το άρθρο 29 για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.


“Κύκλοι” του Μαξίμου διαρρέουν ότι ο Παπαδήμος είναι έξαλλος με την συμπεριφορά των βουλευτών οι οποίοι δείχνουν να υποκύπτουν στα συμφέροντα των “συντεχνιών”! 
Την απάντηση την έδωσε σήμερα ο Απόστολος Κακλαμάνης στην βουλή λέγοντας ότι...  «πρέπει να επιστραφούν οι μομφές είτε στον τύπο, είτε σε άλλα κέντρα, επειδή τόλμησαν να αντιδράσουν οι βουλευτές και να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό»  και πρόσθεσε... «η όποια διαφοροποίηση δεν είχε σχέση με την ουσία, αλλά με το γεγονός ότι ο υπουργός επέμενε να παραβιάσουμε τον κανονισμό της βουλής και να ψηφίσουμε μία τροποποιημένη διάταξη, ενώ είχε κλείσει η συζήτηση». (πηγή  24h.gr) 
 Πάντως, είναι να αναρωτιέται κανείς προς τι όλη αυτή η φασαρία για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων... Μόνο που δεν μας είπαν ότι η χώρα οδεύει στην χρεοκοπία με ευθύνη των φαρμακοποιών! Ο λαλίστατος Λοβέρδος (ο οποίος σημειωτέων διάβασε το μνημόνιο!) αρνήθηκε να αποσύρει το επίμαχο άρθρο παρά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών. Γιατί άραγε; Δεν νομίζω ότι του αρέσει να αυτο-εξευτελίζεται... Εκτός εάν ήθελε να στοχοποιήσει τους φαρμακοποιούς για να ξεχαστούν άλλα, πολύ σοβαρότερα θέματα. Δυστυχώς για τον κ “υπουργό” (... του ΕΟΠΥΥ!) δεν φταίνε οι φαρμακοποιοί για τα σημερινά χάλια της χώρας. 
 Δεν φταίνε οι φαρμακοποιοί για τις ουρές των πολιτών σήμερα στην πλατεία Συντάγματος προσπαθώντας να πάρουν δωρεάν 2-3 κιλά πατάτες και κρεμμύδια Βοιωτίας! Αυτή η εξαθλίωση,  αυτή η κατάντια των Ελλήνων, αυτή η... ντροπή, οφείλεται στην μνημονιακή πολιτική των πρόσφατων “κυβερνήσεων”. Δεν φταίνε οι φαρμακοποιοί για τα 4 δις που πλήρωσαν οι πολίτες το 2011 μόνο για χαράτσια! Ούτε για να νέα που ετοιμάζονται για το 2012! Δεν φταίνε οι φαρμακοποιοί για την ανεργία όπου η επίσημη, η καταγεγραμμένη ανεργία, φτάνει το 1 εκατομμύριο δηλαδή περίπου το 20%! Δεν φταίνε οι φαρμακοποιοί για την μείωση του ΑΕΠ, την μείωση των εσόδων του κράτους, την αύξηση του ελλείμματος και για τόσα άλλα. Οποιαδήποτε ενοχοποίησή τους ακούγεται τουλάχιστον γελοία! 
 Εκτός εάν θέλουν να μας πουν ότι είναι τόσο ανίκανοι “κυβερνώντες” και “διαπραγματευτές” ώστε η μη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων είναι ικανή να κάνει όλο το οικοδόμημα της “σωτηρίας” της χώρας να καταρρεύσει! Αν το οικοδόμημα είναι τόσο εύθραυστο τότε... μάλλον δεν υπάρχει καν οικοδόμημα... ούτε περίπτωση “σωτηρίας” έστω και στα χαρτιά! Απλή κοινή λογική ΥΓ :  Όχι δεν είμαι φαρμακοποιός! Απλά με ενοχλεί να με περνάνε για ηλίθια που τρώει κουτόχορτο! Επίσης με ενοχλεί απερίγραπτα αυτή η εικόνα ενός περήφανου λαού...

 koinos-topos.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου