Νέα τροπολογία Λοβέρδου για τα φαρμακεία

Θα επιμείνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στην πλήρη απελευθέρωση των φαρμακείων, γι αυτό και αναμένεται να φέρει νέα τροπολογία στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. 

Άλλωστε ο ίδιος θεωρεί-όπως αναφέρει σε συνεργάτες του- ότι η καταψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή ακόμη και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οφείλεται σε …προεκλογικούς λόγους και όχι σε λόγους ουσίας.

Βασικό του επιχείρημα για την επαναφορά της τροπολογίας- αλλά με διαφορετική διατύπωση- είναι ότι υπάρχει ήδη ο νόμος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και ο ίδιος επιδιώκει να ανοίγουν όσοι το επιθυμούν και με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα με τον κλάδο. 

Η ειδική τροπολογία αφορούσε κυρίως σε διάφορους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας οι επικεφαλής των οποίων δεν επέτρεπαν σε όποιους το επιθυμούν να ανοίξουν τα φαρμακεία τους. 

Πάντως η ανταρσία στη Βουλή αλλά και η όλη εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνηση στη βουλή έφθειρε προς στιγμήν το προφίλ του υπουργού Υγείας δεδομένου ότι όλοι μιλούν για ήττα. Εκείνος βέβαια υποστηρίζει ότι το περίμενε να καταψηφιστεί. 

Πάντως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) δηλώνει: «H καταψήφιση της απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων στη Βουλή αποτελεί μια δικαίωση για τους φαρμακοποιούς, ενάντια σε όσους καταρτίζουν σχέδια που ξεχαρβαλώνουν το ωράριο, διαλύουν τις εφημερίες και δημιουργούν προϋποθέσεις για φαρμακεία δύο ταχυτήτων.
Το θετικό αποτέλεσμα είναι καθαρό. Από πληροφορίες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας από το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Υγείας, φαίνεται ότι κάποια επιπλέον ρύθμιση για το θέμα του ωραρίου θα επανέλθει στη Βουλή.

Είμαστε υπέρ μιας λύσης που οδηγεί σε συντεταγμένο και ελεγχόμενο τρόπο λειτουργίας ωραρίου και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε λύση δημιουργεί αναρχία και ασυδοσία κάποιων ελαχίστων σε βάρος του συνόλου».

Ο πρόεδρος του Π.Φ. Σ. κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου συμπληρώνει: «Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και πολλούς μήνες προτείνουμε να υπάρξει ένα σύστημα αυξημένων εφημεριών Σαββάτου και ενισχυμένων για την Δευτέρα και την Τετάρτη, με βάση τους πίνακες των Φαρμακευτικών Συλλόγων. Εφόσον το υπουργείο Υγείας επαναφέρει τροποποιημένη την τροπολογία θα πρέπει να λάβει υπ όψιν του τις προτάσεις μας. Σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήσουμε να επικρατήσει στο χώρο μας ασυδοσία, κανιβαλισμός και διάλυση του οργανωμένου συστήματος εφημεριών. Έχουμε Δύναμη και ενωμένοι θα συνεχίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου