Απεργιακό υπόμνημα από την ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ι.Κ.Α. (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658
ΚΑΝΙΓΓΟΣ 19 Τ.Κ. 10677 ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 2103834869
Ηλεκτρονική διεύθυνση www.poseypika.gr
Αθήνα,28/12/2011
Α.Π. 85
 
Προς
1.      Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
2.      Υπουργό Εθνικής Οικονομίας - Οικονομικών
3.      Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
4.      Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
5.      Διοικητή ΕΟΠΥΥ
6.      Διοικητή ΙΚΑ
ΚΟΙΝ. Οργανισμό Μεσολάβησης
και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ)
Πλ. Βικτωρίας 7- Αθήνα
 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Επειδή παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις σας, για τη λειτουργία ΠΦΥ – ΕΟΠΥΥ με ανθρώπινες συμβάσεις αμοιβής και εργασίας και με παροχές στους ασφαλισμένους που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους,
Επειδή οι πολλές αποχωρήσεις των γιατρών του ΙΚΑ έχουν μειώσει αισθητά τις δυνατότητες περίθαλψης των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, από μόνιμους και αορίστου χρόνου γιατρούς ΙΚΑ,
Επειδή μέχρι σήμερα, παρά τις διαβεβαιώσεις σας και στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, δεν εξεδόθη η σχετική ΚΥΑ, για δυνατότητα συνταγογράφησης σε όλους τους γιατρούς για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων,
Επειδή ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ επιβαρύνει σημαντικά τους ασφαλισμένους και ισοπεδώνει τους γιατρούς,
Επειδή η περίθαλψη του ΕΟΠΥΥ πλέον της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, καθίσταται επικίνδυνη λόγω των υφιστάμενων συνθηκών και
Επειδή τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας – Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας- Κοινωνικής Ασφάλισης, αντί της αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων, κωφεύουν στις εισηγήσεις του ιατρικού κόσμου και αθετούν υποσχέσεις υποβαθμίζοντας συνολικά το Σύστημα υγείας (δημόσιο και ιδιωτικό),
 
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, με απόφαση στις 28/12/2011 και μετά από εξουσιοδότηση του Συνεδρίου της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, στις 26 & 27/11/2011, προκηρύσσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές απεργίες στις 2,3,4 & 5/1/2012.
 
ΖΗΤΟΥΜΕ, από τα αρμόδια Υπουργεία, τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τη Διοίκηση του ΙΚΑ, να ικανοποιηθούν τα απεργιακά μας αιτήματα για:
 
1.      Άμεση κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών της περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, η οποία έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνη για τους ασφαλισμένους, με ιατρικό προσωπικό μέσα από Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ (6/11/2011) και της ΕΟΟ.
2.      Τροποποίηση της πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου 262/16-12-2011 για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και τη διαμόρφωση όρων λειτουργίας που θα αναβαθμίσουν το Σύστημα υγείας (δημόσιο και ιδιωτικό) και θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους.
3.      Κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων των γιατρών του ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ.
4.      Δυνατότητα συνταγογράφησης και αναγραφής παρακλινικών εξετάσεων, σε όλους τους γιατρούς, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (όχι μόνο κατά τη διάρκεια λειτουργίας των Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ ή των ιατρείων συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ) για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.
 
  • Επίσης απεργούμε καταγγέλλοντας πρακτικές αυθαιρεσιών και διασυρμού του κλάδου των γιατρών, από όργανα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ,
  • Επίσης απεργούμε για την υλοποίηση του Επιστημονικού Βαθμολογίου,
  • Επίσης απεργούμε για το μικρό χρόνο εξέτασης (το 10λεπτο ραντεβού να γίνει 20λεπτο), το μεγάλο αριθμό ασθενών στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), την επιμήκυνση της λίστας των τηλεφωνικών ραντεβού και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στην παροχή της περίθαλψής τους.
  • Επίσης απεργούμε για να μην παραδοθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς προηγούμενο διάλογο με τους Ιατρικούς και Κοινωνικούς φορείς ο τομέας Υγείας του ΕΟΠΥΥ στις επιχειρήσεις Υγείας και με σκοπό όχι την παροχή καλύτερης περίθαλψης αλλά για περιορισμό των δαπανών με περικοπές στις παροχές υγείας.
Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ που συγκαλείται έκτακτα στις 4/1/2011 θα αποφασίσει για τις παραπέρα κινητοποιήσεις, εάν τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν.
 
Εν όψει της ως άνω απεργιακής μας κινητοποίησης και βάσει του άρθρου 3 του Ν. 2224/94 σας προσκαλούμε σε Δημόσιο Διάλογο την Παρασκευή 30/12/2011 & ώρα 9π.μ.
στα γραφεία του οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (πλ. Βικτωρίας 7 Αθήνα).
 
Σε περίπτωση μη δυνατότητας ανάδειξης μεσολαβητή κατόπιν κοινής συμφωνίας, το παρόν έγγραφο επέχει και θέση αιτήσεως προς τον ΟΜΕΔ για την ανάδειξη μεσολαβητή δια κληρώσεως.
 
Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.
 
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς όσους απευθύνεται για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.
 
 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)
 
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Μ. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                              Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου