Το νέο δαπανοκεντρικό σύστημα υγείας (ΕΟΠΥΥ) και η εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Η ιατρική επίσκεψη από τα 20 ευρώ που ήταν πάγιο αίτημα των ιατρικών συλλόγων επί 20ετία και πραγματοποιήθηκε εν έτη 2004 επί Κακλαμάνη πάει εις τον κάλαθο των αχρήστων!

Ούτε ένα ΦΕΚ όπου να καταργεί την ελάχιστη αμοιβή δεν αξιωθήκαν να εκδώσουν.

Παρακολουθώ  στενά τις εξελίξεις! Σύγχυση, σκεπτικισμός, πεσιμισμός.

Για τους εργαστηριακούς τίποτα, για τις ιατρικές πράξεις επίσης. Για τους νέους ιατρούς ακόμα εκτός να δούμε για πόσο!

Ελπίζω οι ιατρικοί σύλλογοι να σκεφτούν καλά πριν πάρουν  αποφάσεις που να καλούν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις. Οι αναστολή των συμβάσεων του ΟΠΑΔ είχε επιτυχία διότι ήταν ο τελευταίος μήνας και οι οφειλές τεράστιες. Τώρα όμως ότι κι αν πουν δεν θα έχουν ανάλογη επιτυχία.

Αν οι  αποφάσεις που θα λάβουν  οι Σύλλογοι δεν εισακουστούν από συναδέλφους θα μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ Συλλόγων και ιατρών. Στις παρούσες συνθήκες θα ήταν καταστροφικό.

Τους τελευταίους μήνες παρατηρώ μια διαρκή  προσπάθεια από αρκετούς να πείσουν τους υπόλοιπους. Οι μεν να μην συμβληθούν και οι άλλοι ότι η σύμβαση είναι μονόδρομος.

ΟΧΙ συνάδελφοι η ανάγκη δημιουργεί τις συνθήκες.  Η απόφαση δεν είναι δύσκολη. Για τους νέους και τα ιατρεία που δεν έχουν πελατεία ο ΕΟΠΥΥ είναι μονόδρομος. Δυστυχώς.

Για τα ιατρεία που έχουν μεγάλη κίνηση μπορούν και χωρίς τον ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο θα υποστούν μεγάλη μείωση στην επισκεψιμότητα.
Η επιλογή πάντως στους νέους ανεξαρτήτως ειδικότητας φαίνεται να είναι μονόδρομος.

Δυστυχώς ο κρατικοδίαιτος χαρακτήρας της υγείας με τα χαρτάκια επί δεκαετίες ολόκληρες έφτασε στο αμήν. Όταν φόρτωναν τα βιβλιάρια των ασθενών ιατρικές πράξεις και λάμβαναν χιλιάδες ευρώ ήταν καλά. Δεν τα κάναμε εμείς όμως.Έφτασε η ώρα που θα περάσουμε στην αντεπίθεση. 

Καταλαβαίνω πως γίνεται βομβαρδισμός από διαφορετικά μηνύματα και κινούμαστε σε ρευστή άμμο. Είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τις εξελίξεις γιατί αλλάζουν δεδομένα καθημερινά και έχουν αντίκτυπο μελλοντικό και αλλάζουν δεδομένα δεκαετιών. Ωστόσο πρέπει να ξεκαθαρίσουν εν τέλει οι σύλλογοι αν είναι, επιστημονικά ή συνδικαλιστικά όργανα! Όταν όλοι οι επιστημονικοί φορείς πραγματοποιούν συλλογικές συμβάσεις εμείς όλα τα χρόνια ήμασταν με ατομικές.

Ας τραβήξουν κόκκινες γραμμές και να φωνάξουν πως πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν είναι αυτό που βαφτίζουν ΕΟΠΥΥ αλλά υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα πως πρέπει να στηθεί η ΠΦΥ. Ας αντιπροτείνουν αυτό λοιπόν κι όχι να κοιτούν το βόλεμα και την εξυπηρέτηση συμφερόντων "των δικών τους".

Επίσης ταπεινή μου άποψη τίθεται ζήτημα για  την εκπροσώπηση των ιατρών στα συνδικαλιστικά όργανα. Πρέπει να λειτουργήσει ποσόστωση. Αν δεν είναι εφικτό να λειτουργούν παράλληλες επιτροπές που θα επεξεργάζονται θέματα.
Οι ιατροί του ΙΚΑ είναι 7.000 σε 120.000 ιατρούς και είναι σε όλα τα κέντρα των αποφάσεων. Αυτό είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα;

Έσκασε και η βόμβα του ανοίγματος του επαγγέλματος.
  • Μη ιατροί θα ανοίγουν ιατρεία.
Αποκωδικοποιώντας τις παράλληλες και πολλαπλές μεταρρυθμίσεις καταλήγουμε.

  • Το ΕΣΥ υπό διάλυση.
  • Τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ οδεύουν ολοταχώς στο κλείσιμο, με 10 ευρώ μεικτά ή 5,5 ευρώ καθαρά και πλαφόν τις 200 επισκεψεις.
  • Τα ιδιωτικά κέντρα θα ξεφυτρώνουν παντού με ωραίο περιτύλιγμα  και πολλαπλές   υπηρεσίες συγκεντρωμένες σε έναν χώρο.
  • Ότι έγινε με τα Super market θα γίνει με την ιατρική. Παραρτήματα μεγάλων ιατρικών κέντρων παντού και ιατροί με 1.000 να εφημερεύουν για το επιχειρηματικά συμφέροντα.
Δεν θέλω να σκεφτώ την επόμενη μέρα. Εσείς;

30 σχόλια:

  1. 1) Η απόφαση δεν είναι δύσκολη. Για τους νέους και τα ιατρεία που δεν έχουν πελατεία ο ΕΟΠΥΥ είναι μονόδρομος. Δυστυχώς.
    2) Τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ οδεύουν ολοταχώς στο κλείσιμο, με 10 ευρώ μεικτά ή 5,5 ευρώ καθαρά και πλαφόν τις 200 επισκεψεις.

    Νομιζω οτι πρεπει να ξεκαθαρισεις την σκεψη σου φιλε μου πριν γραψεις ενα αρθρο... Δεν γινεται να ειναι μονοδρομος η ασκηση ιατρικης με εισοδημα που δεν καλυπτει ουτε τα έξοδα του ιατρειου.... Εκτος αν εισαι μέλος φιλανθρωπικής οργανωσης.... Αν αυτη ειναι η φιλοδοξία ενός νέου γιατρού καλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε,

    Το ένστικτο επιβίωσης είναι αυτό! Να ξέρεις πως δεν βγαίνεις βάση αμοιβών αλλά να μην έχεις άλλη επιλογή αφού οι ασφαλισμένοι είναι καλομαθημένοι να πηγαίνουν στον συμβεβλημένο ιατρό!


    Λάθη προηγούμενων τακτικών βιώνουμε!
    Αν παρακολουθείς την γραφομενα μου και ισχυρίζεσαι πως δεν έχω ξεκάθαρη σκέψη... Τότε θα σε παρακαλούσα να γράψεις ένα κείμενο που να εξηγείς την κατάσταση γενικώς κι όχι αυτήν που ενδεχομένως εξυπηρετεί εσένα!

    Με καμία διάθεση αντιπαράθεσης!
    Καλές γιορτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφε Τσέρκη,
    Είμαι κι εγώ νέος γιατρός, αλλά δε θα κάνω σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ ούτε αν η γη αναποδογυρίσει.

    Επειδή αν κάνω σύμβαση ο κόσμος θα με μάθει σα ταμειακό γιατρό του 10λεπτου.
    Επειδή το μόνο κριτήριο του ασθενούς για να με επιλέξει θα είναι το «τζάμπα».
    Επειδή τα 2000 μικτά (πολύ περισσότερο τα 1000 που θα έρθουν αργότερα με τη σύμβαση έργου) δε φτάνουν ούτε για τα έξοδα του ιατρείου.
    Επειδή για να κλείσω ένα 4ήμερο θα χρειάζεται να μου δώσει άδεια ο Βουδούρης.
    Επειδή σέβομαι τον κόπο και τις σπουδές μου.
    Επειδή δε γουστάρω στο δικό μου ιατρείο να είμαι υπάλληλος.

    Αντιθέτως, όπως όλοι οι νέοι επαγγελματίες θα επενδύσω στην ποιότητα και στον ασθενή που επιλέγει με άλλα κριτήρια από το τζάμπα. Ο τσάμπας να πάει αλλού.
    Και με αργά και σταθερά βήματα θα χτίσω το επαγγελματικό μου προφίλ.
    Μπορεί να δυσκολευτώ στην αρχή, όπως όλοι οι νέοι επαγγελματίες.
    Αλλά μονόδρομος είναι η επιτυχία και όχι ο ΕΟΠΠΥ.

    Οι ανάγκες όντως δημιουργούν συνθήκες. Αλλά αν συρθούμε στον ΕΟΠΠΥ οι ανάγκες μας δε θα ικανοποιηθούν. Αντιθέτως θα βάλουμε ημερομηνία λήξης στο ιατρείο μας.

    Νομίζω ότι πριν γράψεις κάτι πρέπει να τα ξεκαθαρίσεις με τον εαυτό σου. Ιδιαίτερα επειδή ασχολείσαι με τα κοινά.

    Κοπιάσαμε, στερηθήκαμε, λιώσαμε στο διάβασμα και τις εφημερίες, ξοδέψαμε τσουβάλια χρήματα των γονιών μας.

    Είμαστε νέοι, είμαστε μορφωμένοι, είμαστε ιδιώτες, είμαστε γιατροί.

    Δε φοβόμαστε τίποτα και δεν περιμένουμε τίποτα από αυτό το κράτος.

    (Αυτά περιμένω να μου πεις ως ασχολούμενος με τα κοινά και όχι ηττοπάθειες για μονόδρομους του ΕΟΠΠΥ.)

    Μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας, αρκεί να το καταλάβουμε και να το επιλέξουμε.

    Είναι θέμα επιλογής.

    Τρατσέλας Σάκης
    Παιδίατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι ρεαλιστής και συνομιλώ με αρκετούς συναδέλφους ανταλλάσσοντας προβληματισμούς.

    Ο εύκολος δρόμος είναι το ευχολόγιο και η ουτοπία. Αλλά η απογοήτευση μετά είναι μεγάλη!

    Ήμουν στην κατάληψη του Υπουργείου Υγείας τον προηγούμενο Φλεβάρη, παλεύοντας να μην περάσει το έκτρωμα που λέγεται ΕΟΠΥΥ με ότι αυτό ακολουθεί. Οι φίλοι και συνάδελφοι το γνωρίζουν καλά πόσο κάθετος ήμουν και εξακολουθώ να είμαι. Ωστόσο δε μπορώ να αεροβατώ ή να παραβλέπω την πραγματικότητα!

    Η πραγματικότητα είναι ότι αρκετοί συνάδελφοι άνοιξαν ιατρεία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χωρίς επιδοτήσεις ή ευνοϊκές δανειοδοτήσεις που υπήρχαν παλαιότερα.
    Βλέπουν πως κόσμος δεν πατάει στα ιατρεία των νέων ιατρών. Αυτοί που τους επισκέπτονται 4 μήνες τώρα δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν, αφού δεν έδωσαν την πρόσβαση! Χρειάζεται χρόνος μέχρι να τους εμπιστευτούν.

    Οι συγγενείς και φίλοι τους ενθαρύνουν πως για όλους η αρχή είναι δύσκολη. Δεν το αρνείται κανείς αλλά εδώ αλλάζουν βασικοί κανόνες άσκησης της ιατρικής, αλλάζουν το χάρτη υγείας. Εμείς είμαστε αδρανείς και δεν συσπειρωνόμαστε.
    Είμαστε εύκολη λεία. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

    Το σύστημα Υγείας στη χώρα είναι νοσοκομειο-κεντρικό και ασφαλιστικό-κεντρικό!
    Αυτό αποδεικνύεται εύκολα όταν λες σε κάποιον πως είσαι γιατρός σου κάνει τις εξής ερωτήσεις:
    1ο) Σε ποιο νοσοκομείο είσαι;
    2ο) Ποια ταμεία δέχεσαι…
    Πάντα έτσι ήταν κατά πόσο τώρα που όλοι έχουν οικονομικά προβλήματα.

    Αυτοί που έχουν οικονομική άνεση δεν θα έρθουν στο ιατρείο το δικό μου, το δικό σου αλλά στα μεγάλα οργανωμένα ιατρικά κέντρα. Τώρα με την απελευθέρωση; Έχουμε να δούμε πολλά.

    Ασχολούμενος με τα κοινά… Γενικά δεν κερδίζω μόνο χάνω ! Νιώθω απελπιστικά μόνος και γραφικός αρκετές φορές!

    Ωστόσο είναι εύκολο να βγάζω επαναστατικά λογύδρια… αλλά να λέμε στις παρέες και στο σπίτι και άλλα να κάνουμε στην πραγματικότητα!
    Γιατί αυτό βιώνουμε τους τελευταίους μήνες.

    Εύχομαι να πετύχουν οι νέοι ιατροί χωρίς ταμεία! Αυτό όμως εξαρτάται από την ειδικότητα και την πόλη που είναι ο καθένας .

    Το μόνο που μπορώ να ευελπιστώ είναι η συσπείρωση των νέων ιατρών. Αλλά δεν είναι εύκολη. 

    Για αυτό συνεχίζω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν νομιζω οτι πρεπει να σχολιάσω κάτι άλλο εγω απάντησε σε ολα ο Κος Τρατσέλας, ο οποίος ειναι και παιδίατρος και ξέρει πως ειναι να αμοίβεσαι εξετάζοντας πάντα τον ασθενη χωρίς να μπαίνουν στο ιατρείο άτομα και συμπληρώνοντας τις 200 επισκέψεις απλά συνταγογραφώντας.... Να προσθέσω ότι δεν είμαι συνάδελφός σας, απλά εχω στο συγγενικό μου περιβάλλον ιατρό και εχω αντιληφθεί πολλά για τα οποία θα μπορούσα να γραψω βιβλίο και όχι απλά ενα κείμενο εδω.... Αν όμως ήμουν στην θέση σας θα σεβόμουν λίγο περισσότερο τον εαυτό μου πάνω απο όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνάδελφε Τσέρκη,
    Δεν έχω διάθεση αντιπαράθεσης μαζί σου και η αλήθεια είναι ότι σε συμπαθώ, όσο σε γνωρίζω από τα γραφόμενά σου. Διαπιστώνω όμως ότι μερικές φορές απογοητεύεσαι και χάνεις το αγωνιστικό και ρεαλιστικό σου στοιχείο.
    Και για να μη νομίζεις ότι μιλάω εκ του ασφαλούς, είμαι 4 χρόνια ιδιώτης σε μεγάλη πόλη, χωρίς κληροδοτημένο ιατρείο και χωρίς δημοσιοσχεσίτικες διασυνδέσεις. Και επιπροσθέτως σε αναστολή με τα ταμεία από τον Απρίλιο του 2011.
    Επίσης είμαι κι εγώ ρεαλιστής.
    Και ξέρω ότι αν συμβληθεί κάποιος με τον ΕΟΠΠΥ:
    α) Οι ασθενείς που θα τον αναζητήσουν μέσω ΕΟΠΠΥ, θα έρθουν για μόνο ένα λόγο. Επειδή θα είναι δωρεάν.
    β) Επιπροσθέτως, εκ των πραγμάτων δε θα μπορέσει συμβαλλόμενος να παρέχει ποιοτική ιατρική. Θα πρέπει να «ξεπετάει» τους ασθενείς σε 10 λεπτά, για να εξυπηρετήσει όλους τους συμπαθείς ασφαλισμένους που θα έχουν κλείσει ραντεβού μέσω 184. (Θυμήσου ο συμβαλλόμενος θα πρέπει να βλέπει ως 25 ασθενείς στο 4ωρο σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΟΠΠΥ). Πες μου τώρα ποιος ασθενείς θα μπορούσε ποτέ να εκτιμήσει έναν τέτοιο γιατρό.
    γ) Τα έσοδα θα είναι απαγορευτικά ακόμα και για τη συντήρηση του ιατρείου, γεγονός που θα ωθήσει πολλούς «συναδέλφους» σε άγρα «παράπλευρων» ωφελειών, που είναι γνωστές από χρόνια.

    Επιπροσθέτως μπορεί να σε ρωτούν σε ποιο νοσοκομείο είσαι και ποια ταμεία δέχεσαι, αλλά όταν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα και όχι «μύξες» ο ασθενής ψάχνει κάποιον που εμπιστεύεται επειδή είναι καταρτισμένος και έντιμος, όχι κάποιον 10λεπτο συνταγογράφο. Ο καλύτερος να είσαι, αν καθιερωθείς σα 10λεπτος συνταγογράφος, έτσι θα παραμείνεις στη συνείδηση των ασθενών σου. Και όταν υπάρξει ιατρικό πρόβλημα θα αναζητήσουν άλλο ιατρό, εκτός ταμείου.

    Τα όποια ιατρικά κέντρα με τους κακοπληρωμένους ιατρούς (παλιούς και νέους) ποτέ δε θα υποκαταστήσουν τη σχέση και την εμπιστοσύνη ιατρού-ασθενή, όπως αυτή χτίζεται με τον παθολόγο ή τον παιδίατρο, τον καρδιολόγο του κάθε ασθενή.
    Πάμπολλα τα παραδείγματα καταχρηστικών εισαγωγών, καταχρηστικών εξετάσεων, μαγνητικών κλπ κλπ. Η λογική σούπερ μάρκετ και οικονομικών κινήτρων για εξετάσεις που παρέχονται στους γιατρούς είναι πλέον γνωστά σε όλους – και στους ασθενείς.
    Χώρια που είναι πολύ ακριβότερα στον ασθενή από το να έχει τον ιδιώτη γιατρό του. Που θα τον βρει στο τηλέφωνο, που θα τον παρακολουθήσει στην πορεία της νόσου του, που θα τον διευκολύνει όταν έχει οικονομικές δυσκολίες.

    Ξέρω ότι «χάνεις» ασχολούμενος με τα κοινά, παρά κερδίζεις.
    Όμως… η εντιμότητα, η ποιοτική ιατρική είναι επένδυση.
    (Κι εκεί μας ωθεί το ένστικτο της επιβίωσης)
    Και αυτά δεν τα διασφαλίζει ο ΕΟΠΠΥ και οι όροι του.
    Ούτε για τους νέους συναδέλφους, ούτε για τους παλιούς.
    Τρατσέλας Σάκης
    Παιδίατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπραβο στον συναδελφο παιδιατρο, συμφωνω σε ολα και ειμαι παθολογος με 5 χρονια ιατρειο.
    Φιλε Ηλια που σε παρακολουθω συνεχως, χωρις γιατρους δεν μπορει να γινει ΕΟΠΠΥ. Πρεπει να ειμαστε ενωμενοι, οπως ολες οι επαγγελματικες ομαδες και να μη μας πιανει πανικος. Οι οδοντιατροι που δεν εχουν συμβασεις πως δουλευουν μια χαρα? Και αν σε πιανει πανικος και κανεις συμβαση και χαρακτηριστεις ως συνταγογραφος γιατρος, πες μου τι θα κανεις μετα τα 2 χρονια που θα ληξει η συμβαση σου? Θα ζησεις με τα λεφτα που θα μαζεψεις στα δυο χρονια συμβασης, τα οποια δεν φτανουν ουτε για τα λειτουργικα εξοδα?
    Επισης γιατι νομιζετε οτι καθυστερει η ψηφιση της δραστικης ουσιας? Για να τσιμπησουν καποιοι, να μπουν στον ΕΟΠΠΥ και μετα να παρουν μια κρυαδα με την δραστικη ουσια. Ηδη εταιρειες εχουν αρχισει να προετοιμαζονται. Η aventis εδιωξε και αλλους και η pfiser θα διωξει 1 στους 3 τον Ιανουαριο. ΙΣΧΥΣ εν τη ενωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνάδελφε Τσέρκη επειδή σε διαβάζουν αρκετοί , συγχαρτήρια γιά τη δουλειά σου , όμως μη ξανακάνεις σε παρακαλώ αυτό το λάθος διαχωρισμού των γιατρών σε νέους και παλιούς. Είναι κακή υπηρεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι ιατρικοί σύλλογοι θα πρέπει:
    Α Να «ξαναθυμηθούν» τις κόκκινες γραμμές τους (συλλογική σύμβαση, ελεύθερη συνταγογράφηση κλπ)
    Β. Να θέλουν να δημιουργήσουν «πολιορκητικό κριό» για να μπορούν να διαπραγμα- τευτούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Αυτό προυποθέτει την δημιουργία ενιαίου και αδιάσπαστου μετώπου των ελευθεροεπαγγελματιών (σε πρώτη φάση γιατί αυτοί είναι αυτή την στιγμή οι «αναλώσιμοι»). Δεν υφίσταται όμως αρραγές μέτωπο εάν δεν διαφυλάσσεται η ιση μετα- χείρηση αυτων που μετέχουν. (Γιατί δεν μας ενοχλεί ότι λήγουν αζημίως οι συμβάσεις του ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ και μας ενοχλεί η συζήτηση… ΚΑΙ οι γιατροί του ΙΚΑ να μην συμμετέχουν σε αυτόν τον ΕΟΠΥΥ??). Δεν υφίσταται αρραγές μέτωπο με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα μεταξύ διαφόρων υποομάδων συναδέλφων. Ολοι θα πρέπει να θυσιάσουμε κάτι από τα κεκτημένα….διαφορετικά θα κυριαρχούν οι τακτικές του κάθε …ΕΟΠΥΥ.
    Μόνο οι σύλλογοι μπορούν (?) να αποφασίσουν και να περιφρουρήσουν την αποφασή τους: Κανένας ελευθεροεπαγγελματίας σε αυτόν τον ΕΟΠΥΥ (…ΚΑΝΕΝΑΣ!!!) μέχρι να μπορούν να διαπραγματευτούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για τις «κόκκινες» γραμμές τους. Διαφορετικά θα κυριαρχούν οι εκβιαστικές τακτικές του υπουργείου …και οι «προσωπικές τακτικές» του κάθε συναδέλφου που μαθηματικά σίγουρα θα οδηγήσουν στην παγίδα. Παγίδα είναι ..και η αναξιοπρέπεια-φτώχεια στον ΕΟΠΥΥ ..και η αναξιοπρέπεια-«τα παίρνω μαύρα» στον ΕΟΠΥΥ..και η αναξιοπρέπεια-φτώχεια του εργαζόμενου στο super-market Υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ22 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:18 μ.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ.
    ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ 1000-1300 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ.
    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 200 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩ ΟΙ 190 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΡΜΑΚΑ.
    ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΟΤΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΗ .ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΦΟΥ 200 ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥ ΜΕ 5-6 ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.
    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ(ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ , ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ), ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ(ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΙ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΙΑΤΡΟ).
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:ΟΛΟΙ ΕΞΩ, ΟΧΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ.ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΝ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΑΔ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΙΚΑ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 1300-1500 ΕΥΡΩ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.
    ΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΞΩ , ΚΑΤΑΡΧΗΝ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια στον κ.Τρατσέλα!
    Στον διαχειριστή θέλω απλά να ρωτήσω,αν,όταν ξενυχτούσε παλεύοντας με τις ανατομίες και τις παθολογίες,είχε αυτή την κατάντια στο μυαλό του...
    Αγαπητέ Ηλία,1000 ευρώ με το επιπεδο που έχεις θα ατ βρείς κάνοντας και ασχετη δουλειά...μην ξεφτυλίσεις τους κόπους και τα ξενύχτια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λυπαμαι πραγματικα που καποιοι ειδικοι παθολογοι βλεπουν τους εαυτους τους μονο ως συνταγογραφοι των 6-8 ευρω...τα 5 χρονια της ειδικοτητας για αυτο ηταν??μην απογοητευεσαι ηλια ,ο εοπυυ ειναι η καταντια του ιατρικου κλαδου και πρωτος εσυ ως μελος ενεργο του κινηματος επρεπε να το πεις!!συγχαρητηρια στον σακη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aνηκω στην κατηγορια των "ικατζηδων ιατρων",οπως περιφρονητικα ανεφερε καποιος συναδελφος!
    Προσωπικα ουδεποτε αρνηθηκα να εξυπηρετησω συναδελφο για αντιγραφη συνταγης και ας ειχα καποιες επιστημονικες ενστασεις καποτε ,εβαζα και βαζω την υπογραφη μου σε αγωγη που ουτε τον ασθενη ξερω, ουτε συμφωνω παντα!Για να ξερεται οτι υπαρχει και αυτη η κατηγορια "ικατζηδων".
    Οσο για τον ΕΟΠΥΥ δεν προκειτε να συμβληθω,ακομα και αν δωσουν την δυνατοτητα!Γιατι ειμαι παιδιατρος και δεν συνταγογραφω απλα,αλλα εξεταζω,δινω σαφεις οδηγιες με περισια υπομονη,συνομιλω με τους γονεις και ετσι χτιζεται σχεση εμπιστοσυνης!Οταν στο ιδ.ιατρειο σε 4ωρο,βλεπω 7-8 ασθενεις και γινομαι "κομματια",καταλαβαινεται τι γινεται στο ΙΚΑ με 16-25?Εκει αναγκαστικα γινονται εκπτωσεις στην σχεση γιατρου-ασθενη,μεχρι παρεξηγησεως!Δεν ειναι αυτο που ονειρευτηκα και δεν θα κανω εκπτωσεις στο ιδ.ιατρειο!Κυνικο?Ισως .Αλλα εχω την επιλογη να μην χασω ενα μερος του εαυτου μου!
    Οι διαφοροποιησεις νεοι-παλιοι,ειδικοτητες μεν και δε ,δεν βοηθουν μονο μπερδευουν και στελνουν στην ηττοπαθεια.
    Οταν προκειται για θεμα "επιβιωσης",ειδικα τοτε δεν επιλεγεις ΕΟΠΥΥ γιατι ηδη εισαι χαμενος!
    Αν μπουν ολοι μα ολοι πως θα μαζεψεις 200 ατομα,οταν η λογικη λεει οτι θα σε προτιμησουν παλι αυτοι που ειχες π.χ με ΟΠΑΔ ή ΤΕΒΕ? και με τις καλυτερες συνθηκες 60 πρωτες επισκεψεις ειχες?Αρα με 60 αντε 100 Χ5,7(καθαρα)=300 ή 600.
    Χωρις να χασεις την αξιοπρεπεια σου ,βλεπεις 2 ατομα την ημερα !

    Και επειδη η ζωη δεν ειναι μονο αριθμητικη(απλα επιχειρηματολογησα για την "επιβιωση")
    αλλα να παιρνεις ικανοποιηση απο τον τροπο που ζεις ,οι εκπτωσεις στα ονειρα φερνουν μιζερια και καταθλιψη!

    Εχουμε την μοναδικη ευκαιρια να αρνηθουμε την συμβαση εστω καποιοι πειραματικα (θαχουν και αλλη ευκαιρια μην ανησυχουν),να αντιδρασουμε ,ετσι για να δουμε ΤΙ θα κανει τοτε ο ΕΟΠΥΥ και ο σοφος που τον σχεδιασε!
    Να δουμε τοτε που θα βαλει την αλαζονεια του
    ο καθε πικραμενος!


    Γρηγοριαδου Ευδοξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνάδελφε Τσέρκη, κανένας δεν αμφισβήτησε τις προθέσεις σου. Αλλά κατεβάζοντας εσύ τη σημαία όντας ασχολούμενος με τα κοινά δίνεις λάθος στίγμα σε όλους αυτούς που αμφιταλαντεύονται. Αν εσύ που έκανες τόσο αγώνα όπως λές βλέπεις τον ΕΟΠΠΥ σα μονόδρομο, τι μήνυμα δίνεις σε αυτούς που δεν είναι τόσο μαχητικοί και σε διαβάζουν;
    Και προπαντώς όπως και όλοι όσοι λένε ότι εκπροσωπούν τους γιατρούς στην παρούσα φάση διαπραγματευόμενοι με τον ένα ή άλλο τρόπο οφείλεις να α π έ χ ε ι ς από οποιαδήποτε μελλοντική καρέκλα (γενικού γραμματέα υπουργείου ή μέλους επιτροπής προμηθειών ή ανάλογη κρατικοδίαιτη θέση)
    Γιατί αν ο σημερινός μου «εκπρόσωπος» αύριο βρεθεί σε κάποιο υπουργείο οι συνειρμοί είναι προφανείς…
    Και δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά…
    Τρατσέλας Σάκης
    Παιδίατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητοί συνάδελφοι, καταλαβαίνω τη θέση και των δύο πλευρών. Συμφωνώ με τον Ηλία ότι η σύμβαση με το μοναδικό πλέον ταμείο θα είναι επιλογή από ανάγκη.
    Το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι η μη ένταξη κανενός απολύτως όπως έχουν επισημάνει και άλλοι, με σκοπό τη διεκδίκηση συνολικά από τον κλάδο καλύτερων συνθηκών. Αν επιτευχθεί η απαραίτητη ενότητα οι πιθανότητες θα είναι καλές για κάτι τέτοιο.
    Να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι. Οι συνάδελφοι που άνοιξαν παλαιότερα ιατρείο στη συντριπτική τους πλειοψηφία σύναψαν σύμβαση με ταμεία, όχι φυσικά γιατί ήταν αφελείς και πίστευαν στο καλό των συμβάσεων αλλά για να προσεγγίσουν τους ασφαλισμένους και να διαδώσουν την επιστημονική τους επάρκεια, για αυτό και σύναψαν σύμβαση με περισσότερα του ενός ταμεία οι περισσότεροι. Ο συνάδελφος παιδίατρος έχει κάνει το ίδιο στο παρελθόν ("σε αναστολή με τα ταμεία από τον Απρίλιο του 2011")!!! Τώρα ζητάει από τους νεότερους να πάρουν ένα ρίσκο που δεν πήρε ο ίδιος ποτέ, αφού έχει ήδη δημιουργήσει το πελατολόγιο του και ξεκίνησε υπό σαφώς καλύτερες συνθήκες!!!
    Σε περίπτωση λοιπόν που η αποχή δε θα είναι καθολική, ό νεοειδικευμένος ιατρός μένει με τις ακόλουθες επιλογές:
    1. Αλλαγή επαγγέλματος ώστε να "ησυχάσει"...
    2. Αλαγή χώρας ώστε ενδεχομένως να ασκήσει το λειτούργημα καλύτερα, μακριά πάντα από την πατρίδα του...
    3. Μονιμοποίηση στο δημόσιο, πλέον για ελάχιστους...
    4. Σκλαβοποίηση του στις αναπτυσσόμενες εταιρίες, κάκιστο...
    5. Ανοίγει ιατρείο χωρίς σύμβαση ρισκάροντας, κάτι που ελάχιστοι παλαιότεροι έκαναν στο παρελθόν που σήμερα είναι πλεόν απαγορευτικό.
    6. Ακολουθεί σοβαρή εναλλακτική πρόταση, που μέχρι σήμερα δεν έχει διατυπωθεί...
    Με την ευκαιρία ήθελα να δηλώσω πως ο Ηλίας που γνώρισα μέσα από το Κίνημα Νέων Ιατρών αποτελεί ηθικό στοιχείο και έχει συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του κλάδου. Προέρχεται από παράταξη, όμως η δήλωση υπέρ του ήθους του από έναν φανατικά αντιπαραταξιακό συνάδελφο σας όπως είναι γνωστό για μένα έχει ίσως κάποια επιπλέον αξία.
    Ναι, δυστυχώς στο χώρο πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι, χρησιμοποίησαν την ενασχόληση με τα κοινά για προσωπικό όφελος, συνήθως πραγματοποιώντας συναντήσεις ιδιαιτέρως με τους αρμόδιους φορείς πέρα από τις εμφανίσεις τους συλλογικά. Ο χρόνος θα δείξει για όλους, ας είμαστε όμως καλοπροαίρετοι όταν δε γνωρίζουμε κάποιον προσωπικά.
    Η βασική αιτία όμως του προβλήματος στον κλάδο αλλά και ευρύτερα δεν είναι η ενεργός παρουσία των συνδικαλιστών αλλά η μη ενεργός όλων των υπολοίπων. Η μετάθεση ευθυνών σε πολιτικούς ή συνδικαλιστές πλέον δεν αρκεί, χρειάζεται κοινή προσπάθεια.
    Ανδρικόπουλος Πέτρος
    Ειδικευόμενος Βιοπαθολογίας Γ.Κ. Νίκαιας
    Γ.Γ. Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικευομένων Ιατρών Βιοπαθολογίας
    Μέλος του Κινήματος Νέων Ιατρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συναδελφοι αυτη την ωρα..οι αναλυσεις και οι ενδοσκοπησεις τον μονο που βολευουν ειναι τον θνησιγενη οργανισμο του ΕΟΠΥΥ.
    1.ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ(Ας λεει ο Βουδουρης οτι εχει ηδη 900.Δεν εχει)
    2.ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΙΣ(χωρις το αρθρο 35 του κωδικα δεοντολογιας δεν προκειται να σταματησουν οι καθε ειδους επιλογες του καθε γιατρου)
    3.ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΠΟ 1/1/12 ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ(τον Φλεβαρη του 2010 ....αυτοι ξεκινησαν την κινητοποιηση...Ας σταθουν και τωρα στο υψος των περιστασεων)
    4.ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ...ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ(Συλλογικη συμβαση-ελευθερη προσβαση-ελευθερη συνταγογραφηση..κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.Ο ΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΙΑΤΡΕΙΟ.ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΨΗΛΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.
    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ.ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ.ΑΝ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ 10 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ ΣΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΟΠΥΥΤΕΣ 5 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ.ΤΟΤΕ?ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ? ΘΑ ΨΑΞΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΥΝ? ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ομολογώ ότι όταν πρωτοάκουσα τα νέα περί ΕΟΠΥΥ μπήκα στον πειρασμό και εγώ. Μετά την προκλητική συνέντευξη του "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ" Βουδούρη θα το παλέψω όσο μπορώ..Θα έπρεπε να ντρέπεται να αποκαλείται ιατρός αυτός ο άνθρωπος!!Και μόνο για το ύφος όσων είπε του αξίζει ένα βροντερό ΟΧΙ..αντισταθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συνάδελφοι, μη ξεχνάμε πως ορισμένους δεν τους ενδιέφεραν ποτέ οι νόμιμες αποδοχές...
    Τα πράγματα είναι απλά όπως τα αναλύει και ο συνάδελφος παραπάνω: Για να πετύχει η αποχή θα πρέπει να είναι καθολική! Αλλιώς οι νέοι θα μείνουν χωρίς επιλογές!
    Έλεος πια με την τζάμπα μαγκιά ορισμένων που εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς προτείνουν στους νέους να μη διεκδικήσουν το ξεκίνημα τους όπως έκαναν και αυτοί όταν ήταν στη θέση τους?... Τότε οι συμβάσεις με τα ταμεία ήταν καλές?... Τις "συμβουλές" και την αυστηρή "κριτική" τους να τις ακολουθούσαν πρώτα οι ίδιοι στη πράξη τόσα χρόνια και όχι που έμειναν στα λόγια! Δεν κατακρίνω κανέναν προσωπικά αλλά η τζάμπα μαγκιά και η τόσο άδικη κριτική κατά των νέων που δε θα έχουν εναλλακτική για να ξεκινήσουν καταντά εξοργιστική! Τι παριστάνουν τώρα ορισμένοι? Έκαναν τη δουλειά τους τόσα χρόνια με τα ταμεία? Τι επιθυμούν? Να μη μπει κανείς "ανταγωνιστής" στο χώρο? Τι παριστάνουν τώρα?... Ντροπή επιτέλους!
    Να τηρούμε το σεβασμό στις απόψεις και στις επιλογές του άλλου και αυτά που λέμε να τα τηρούμε στην πράξη αλλιώς να μη τα λέμε!
    Ανδρικόπουλος Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερα και χρονια πολλα!
    συγχαρητηρια σε ολους για τις τοποθετησεις τους,γιατι ως τωρα στο Facebook σε αναλογες τοποθετησεις συναντουσα μονο απαξιωτικες ως και υβριστικες -αντισυναδελφικες εκφρασεις,απεναντι σε οσους θελουν να συναψουν συμβαση.
    Πιο πολυ απ ολα χαρηκα με την τοποθετηση της κας Γρηγοριαδου Ευδοξιας,γιατι για εμενα κοκκινη γραμμη αποτελει η σταση των γιατρων του ΙΚΑ...Κυριοι μπορει να μην το βιωνετε τοσο πολυ στα μεγαλα αστικα κεντρα,αλλα στην επαρχια αυτο γινεται επιτακτικο,γι αυτο και θα το ξαναφωναξω:ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΗΔΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΛΟΓΩ ΙΚΑ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΑΝ,ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ,ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ (και σ αυτο φυσικα φταινε οι ιατρικοι συλλογοι που τα ΔΣ τους αποτελουνται απο τετοιους).Και να μην ακουω για τα 1000ευρω που παιρνουν και οτι δουλευουν και στο ιατρειο τους...Ειναι τοσο μεγαλες οι παροχες απο εταιρειες,ειναι τοσο σημαντικη η απαλλαγη απ τα 3000ευρω καθε τελος του χρονου απ το ΤΣΑΥ,αλλα και τοσα πολλα τα "παραπλευρα"εσοδα τα απογευματα στο ιδιωτικο ιατρειο,που αξιζει..Για μενα ειναι εντελως ματαιο και παραλογο να προσπαθειτε να πεισετε ενα νεο ιατρο να μη συμβεβληθει και ταυτοχρονα να ειναι μεσα ηδη 7000 γιατροι (που κατα γενικη ομολογια εχουν "χορτασει" τοσα χρονια)...
    Οσο για τις κινητοποιησεις ολοι προθυμοι ειμαστε...αρκει να υπαρχει κατανοηση για την κατασταση του καθενος...Δεν προκειται να συμβεβληθω γιατι ειχα την τυχη να εχω καλο ξεκινημα.Δε μπορω ομως να προσπερασω την αγωνια φιλων συναδελφων παθολογων και εργαστηριακων που καθε μερα χρεωνονται ολο και πιο πολυ.Συμφωνω πως καποια μερα θα δικαιωθουμε,γιατι ο ασθενης θα εκτιμησει τον προσωπικο του γιατρο (και οχι μαγαζακια με αλλοδαπους γιατρους των 700ευρω),οτι μπορει να πετυχουμε καλυτερους μισθους,μπορει,μπορει...τι ειναι αυτο που θα κρατησει ομως ως τοτε ανοιχτο ενα ιατρειο χωρις να γινει κατασχεση του εξοπλισμου και χωρις ο γιατρος να φυγει για τα Αραβικα Εμιρατα η τη Γερμανια?Θα μου πεις τα 1000 του ΕΟΠΥΥ?μπορει οχι...μπορει ομως και ναι για καποιους.Εκει θελω να μου απαντησουν οσοι προτρεχουν να κατηγορησουν...Που οπως γραφω και στο facebook κανεις δεν ειναι στο χορο...Αλλος ειναι σε αναμονη για ειδικοτητα,αλλος φοιτητης,αλλος εχει ιατρειο πολλα χρονια και σε καλες εποχες δεχτηκε τα 6,46 του ΟΠΑΔ (αλλα τωρα συμβουλευει)...Αυτοι μπορουν να προτεινουν μια σοβαρη λυση και οχι επαναστατικη γυμναστικη με συγκεντρωσεις και πορειες?Μπορουν αληθεια να οργανωσουν μια καταληψη σε υποκαταστημα ΙΚΑ ξεμπροστιαζοντας ολους τους βολεμενους (και ηδη απο τωρα συμβεβλημενους)?
    Μπορειτε να μας πεισετε?Θα χαιρομουν πολυ...
    Ευχαριστω
    Σταματης Γεωργακης
    Ουρολογος
    Ιδιωτικο ιατρειο Μεγαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή απο την αρχή τα σχόλια που προκάλεσαν οι σκέψεις και οι προβληματισμοί περι ΕΟΠΥΥ του συναδέλφου Η.Τσέρκη. Το κυρίαρχο αίσθημα που δημιουργείται μέσα μου είναι οργή και θλίψη . Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ,ποιοι απο τους παραπάνω συναδέλφους βρίσκονται πραγματικά στην θέση του Η Τσέρκη που 4 μήνες τώρα απο την έναρξη λειτουργείας του Ιατρείου του είναι σχεδόν αποκλεισμένος απο την δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματός του ;;;
    Κάποιοι απο τους σχολιαστές έχουν υπηρετήσει το σύστημα με τα χαρτάκια για κάποια χρόνια εώς ότου αποκτήσουν σημαντική επισκεψιμότητα , άλλοι εξατάζουν τους ασθενείς τους και στην συνέχεια συνταγογραφουν γιαυτους οι συνταγογράφοι του ΚΥ και άλλοι πάλι απλά συνθηματολογούν κατά του ΕΟΠΥΥ κάτω απο άγνωστη ιδιότητα ...Αν ήμουν στη θέση του Ηλία θα φώναζα ΕΛΕΟΣ επιτέλους ,ας σταματήσει η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ .
    Φυσικά είναι αναπόφευκτος ο διαχωρισμός σε νέους και παλαιούς γιατρούς.
    Εξάλλου με την ιδιότητα του νέου αυτοαπασχολούμενου ιατρού ,που ποτέ δεν είχε την γνωστή σε όλους σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία μιλάει και εκφράζει τους προβληματισμούς μιας ολόκληρης γενιάς ιατρών που ή τώρα ή σε λίγο θα αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στο χώρο της υγείας σε μια χώρα υπό κατάρρευση . Νέοι Ιατροι, ονειροπόλοι, που στερήθηκαν πολλά,που ξενύχτησαν διαβάζοντας ή εφημερεύοντας που ξενιτεύτηκαν,που στάθηκαν στο πλευρό τους ασθενούς τους σαν λειτουργοί και όχι σαν πάροχοι υπηρεσιών , που όρθωσαν το ανάστημά τους για να τους προστατέψουν απο κάθε είδους κοράκια και που πρωτοστάτησαν σε αγώνες.Αυτους τους γιατρούς αντιπροσωπεύει ο Ηλίας και δικαιούται να το κάνει. Γιατι λοιπόν όλοι εμείς θα πρέπει να απολογηθουμε στους παραπάνω συναδέλφους για το ότι προς μεγάλη μας απογοήτευση φτάσαμε στην ΘΛΙΒΕΡΗ διαπίστωση ότι το απαράδεκτο μόρφωμα του ΕΟΠΥΥ είναι η μόνη λύση και μονόδρομος για μας ;;;
    Ας κάνετε κριτικοί σε αυτους που ως τώρα σας εκπροσωπούν και που μέχρι πριν λίγες μέρες κάνανε πηγαδάκια στην Βουλή με τα κυβερνητικά όργανα και στην συνέχεια πανηγύριζαν για τις εστεμμένες με επιτυχία προσπάθειές τους..Κάνετε και εσείς την αυτοκριτική σας για το λιθαράκι που βάλατε τα προηγούμενα χρόνια για αξιοπρεπή άσκηση ιατρικής στα ιατρεία ή στα νοσοκομεία . Σας ευχαριστούμε όλους εσάς που στέκεται στο πλευρό των νέων Ιατρών , συμμερίζεστε την αγωνία τους ,προτείνετε εναλλακτικούς δρόμους εκτός συστήματος για την άσκηση του επαγγέλματός του χωρίς εκπτώσεις στα όνειρα και τις αξίες του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επανερχομαι για να θυμισω οτι παλαιοτερα οι συμβασεις με τα ταμεια ηταν πολλες(ΟΠΑΔ,ΤΥΔΚΥ,ΤΕΒΕ)αυτα τα τρια ταμεια ειναι πια ΕΟΠΥΥ και μαζι το ΙΚΑ,σκεφτειτε οτι οι αμοιβες δεν ηταν 1000ε και οι ασθενεις προσερχονταν με ραντεβου(εκτος των επειγοντων)που καθοριζε ο γιατρος και οχι το 184!
    Θελεται να μου πειτε οτι ο νεος γιατρος,ειναι βιολογικα ανθεκτικοτερος ,ωστε να βλεπει καθημερινα,σε 4ωρο 25 ασθενεις?

    Επειδη βλεπω μια επιθεση προς τους γιατρους του ΙΚΑ,να σας θυμισω οτι σε καιρο απεργιας,βρεθηκαν συναδελφοι που δεχτηκαν να εξεταζουν ασθενεις του ΙΚΑ (δηλ.να συνταγογραφουν κυριως)και σπασαν την απεργια και το κυριοτερο χαρισαν χαμογελο και αλαζονεια στους κρατουντες!
    Και ετσι μαθανε οι ασφαλισμενοι τον δρομο για τα ιδ.ιατρεια του τζαμπα!
    Ο 1ος στοχος λοιπον του ΕΟΠΥΥ επιτελεσθη
    γιατι οι αμυνες δεν υπηρχαν.
    Ο 2ος στοχος ειναι να στραφουν οι ασφαλισμενοι του ΟΠΑΔ (που καλομαθαν,σε ιατρεια χωρις αναμονη,όποτε και οσες φορες θελαν)προς τα market υγειας!Φροντισαν και γιαυτο!

    Και φυσικα απαραδεκτο θεωρω που γιατροι του ΙΚΑ μπηκαν αργοτερα στις λιστες(ως ΟΠΑΔ)!
    Οπως επισης απαραδεκτο ειναι να κακολογουν στους ασθενεις τους ,τους γιατρους του ΙΚΑ οι
    εκτος ΙΚΑ!


    Μετα 3 μηνες τι θα γινει?
    Οι συμβασεις θα ειναι τυπου ΤΕΒΕ,δηλ.
    αρχες του χρονου οι ασφαλισμενοι θα καταχωρουνται σε διαφορους γιατρους ολων των ειδικοτητων.Καποιοι θα ζητουν συγκεκριμμενο ονομα ,οι περισσοτεροι θα μπαινουν "πακετο" αναλογα με την περιοχη διαμονης.Ετσι γινοταν με το ΤΕΒΕ.Ποιος διασφαλιζει την κατανομη?

    Και για τελιωνουμε με τους "βολεμενους"!
    Ηδη ειναι γνωστο οτι οι του ΙΚΑ δεν θα εχουν ΕΟΠΥΥ και στα ιατρεια τους!
    Συμβληθειτε λοιπον οσοι θελετε,να γνωρισετε απο κοντα της συνθηκες δουλειας των βολεμενων!
    Και μη μου πει κανεις"βγες αν δεν σου αρεσει"
    γιατι και εγω νεα γιατρος μπηκα και χωρις πολλες επιλογες τοτε!

    Ολοψυχα καλες γιορτες σε ολους!

    Γρηγοριαδου Ευδοξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κα Γρηγοριάδου χωρίς καμμία διάθεση αντιπαράθεσης :
    Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι επιχειρηματολογείτε και κάνετε κριτική
    εκ του ασφαλούς . Να σας ενημερώσω ότι οι Νέοι ιατροί τουλάχιστον αυτοί που άνοιξαν ιατρεία μετα τις 6 Σεπτεμβρίου δεν μπαίνουν καν στο δίλημμα σύμβασης με ΕΟΠΥΥ γιατί δεν έχουν σύμβαση με κανένα ταμείο. Αυτή τη κατάσταση εμείς την ορίζουμε ως αποκλεισμό.
    Και για να τελειώνουμε με τους βολεμένους ιατρούς του ΙΚΑ : Μισθό 1300-1400€ , πληρωμένο ΤΣΑΥ και σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ στα ιατρεία τους με πλαφόν 100 ασθενείς .
    Ευνοϊκές λοιπόν συνθήκες να συνεχίσετε να υπηρετείτε τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας και τους ασφαλισμένους του και αφήστε εμάς να αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους αξιοπρεπούς επιβίωσης ..
    Καλές Γιορτές
    Άννα Λεντή
    Ορθοπαιδικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κα Γρηγοριαδου (επισης χωρις διαθεση αντιπαραθεσης)
    Ειπατε οτι οι εκτος ΙΚΑ ιατροι κακολογουν τους συμβεβλημενους στους ασθενεις...Οντως μπορει να ειναι ανηθικο...Ποιο ομως ειναι πιο ανηθικο?αυτο η το να στελνεις συνταγη και να σου ερχεται ο ασθενης για επανεξεταση και να βλεπεις αλλα φαρμακα(συνηθως αλευρια)?να σου βγαζει το λαδι για να γραψει μια εξεταση η να απειλει αν δεν παει ο ασθενης στο ιατρειο του?Μια ζωη υπηρχαν οι γιατροι και οι ΙΚΑτζηδες!ηταν μισητοι τοσο απο ασθενεις ,οσο απο συναδελφους λογω της παραπανω συμπεριφορας!(εκτος εξαιρεσεων βεβαια,μια απ αυτες μπορει να εισαι κ συ).Ριζωμενοι βαθεια,χωρις ελεγχο απο πουθενα,παρατωντας ουρες στο ΙΚΑ για μια επισκεψη στο σπιτι,αλαζονες,υπερσυνταγογραφοι,μενοντας πισω απο οποιαδηποτε επιστημονικη εξελιξη...Αμφιβαλλει κανεις γι αυτα?Και να που τωρα οι εν λογω ειναι και παλι στο απυροβλητο,ειναι ολοι ηδη μεσα στον ΕΟΠΥΥ,δε λογοδοτουν πουθενα γι αυτο,δεν τους αγγιζει κανεις.Και να σου πω και κατι?καλα εκαναν οσοι εσπασαν την απεργια τους!γιατι αυτος ο καρκινος που λεγεται ΠΑΣΟΚ καταφερε να κανει το μεγαλυτερο ασφαλιστικο φορεα,χωρο για να βολευονται ημετεροι (πλην ελαχιστων εξαιρεσεων).Γιατι να μην εχουν ολοι προσβαση σ αυτο λοιπον?Μην κρυβομαστε πισω απο λεξεις.Ο καθενας εχει επιγνωση των πραξεων του,πως θα βγαλουμε λαδι λοιπον ολους αυτους?
    Φιλικα Σταματης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητε συναδελφε Σταματη,που να ειχαμε και αντιπαραθεση!Ευχαριστω που στο βαθος του μυαλου σας μ π ο ρ ε ι να ειμαι μεσα στις εξαιρεσεις!
    Προφανως για να τα λετε ετσι θα ειναι,δεν αμφισβητω την ειλικρινεια σας και δεχομαι πολλα απο τα γραφομενα!Αλλα και στα 3 ΙΚΑ οπου εργαστηκα(λογω μεταθεσεων,οχι απο δικη μου πρωτοβουλια)το ωραριο ειναι αμειλικτο!Μιλω για Θεσσαλονικη,αρα δεν ειμαστε εξαιρεσεις!

    Προφανως,συμφωνω η συνταγογραφια να ειναι καθολικη,ακομα και στις εφημεριες Νοσοκομειων,για να εχει ο καθενας την ευθυνη της υπογραφης του!Και να εχω και εγω τον ρολο του θεραπευτη ιατρου και οχι του συνταγογραφου!

    Αλλα το ζητουμενο δεν ειναι οι προσωπικες εμπειριες,μα το αν ο ΕΟΠΥΥ ετσι οπως θα εφαρμοστει θα ειναι για καλο ή για κακο,των πολιτων και των γιατρων!
    Χθες ο κος Βουδουρης παλι εκβιασε,(θα δουμε ,εχουμε σχεδια για οσες περιοχες δεν συμβληθουν)
    παλι ειρωνευτηκε (θα παιρνουν 2000ε,αντι 600ε που εδινε το ΤΕΒΕ -επειδη οι φορεις μας θιγουν το τυπου ΤΕΒΕ συμβασεις-και ειναι προκληση για τους εργαζομενους των 600ε)αλλα αγαπητε ο γιατρος του ΤΕΒΕ επερνε 600 και ΔΕΝ εβλεπε 25 ατομα σε4ωρο!Και δεν φτασαμε εμεις τους μισθους στα 600ε!Η πολιτικη τους μας οδηγει ολους στην καταστροφη!

    Και δεν μιλω εκ του ασφαλους!Δεν εχω λυμενο το βιοποριστικο μου με τα 1300ε του ΙΚΑ!
    Το ζητουμενο ειναι αν μπορουμε να οργανωθουμε ως γιατροι,ετσι οπως οι φαρμακοποιοι και οι οδοντιατροι.
    Αλλα καταλαβα οτι αν οχι αδυνατον,πολυ πολυ δυσκολο!

    Πολυ φιλικα και με σεβασμο σε ολες τις διαφορετικες αποψεις!

    Γρηγοριαδου Ευδοξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νέοι μου συνάδελφοι..
    Εσείς που είστε αφοπλισμένοι και αβοήθητοι όντες αποκλεισμένοι από τη συνταγογράφηση, συμφωνώ σε όλα όσα λέτε. Στη θέση σας μπορεί και να σκεφτόμουν να κάνω σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ. Δεν σας κατηγορώ γι αυτό. Καθόλου. Συμμερίζομαι την αγωνία σας. Τα έζησα και εγώ προ 4 μόλις ετών, όταν άνοιξα το ιατρείο μου.
    Αλλά: Η εμπειρία δε μεταδίδεται. Η εμπειρία αποκτάται. Και η μικρή μου εμπειρία υπαγορεύει ότι πρέπει να αισθανθείτε πολλές φορές κορόιδα πριν καταλάβετε τι εννοώ. Τα χαμόγελα του ευχαριστημένου ασθενούς του ταμείου θα κοπούν όταν χρειαστεί να επιβαρυνθεί ένα Strep test αξίας μόλις 10 Ε που δεν καλύπτει το ταμείο. Ένα patch emla μικρότερης αξίας. Ή μόλις αντιληφθεί ότι η επίσκεψη στο σπίτι για τον βαριά άρρωστο 17άρη γιο που έχει 37,5 πυρετό την παραμονή πρωτοχρονιάς δεν καλύπτεται από το ταμείο. «Έλα μωρέ, κάνε ένα «τσιμ» το εμβόλιο να φύγουμε, έχω διπλοπαρκάρει το αυτοκίνητο κι ας έχεις σπάσει το κεφάλι σου εσύ τι συμβαίνει με το παιδί που έχει μικρή περίμετρο κεφαλής και μήπως «χάνεις» τίποτα.»
    «Θα δεις και την ανιψιά μου που έχει πονοκέφαλο και εμετούς ένα μήνα με το δικό μας βιβλιάριο;». Άπειρα τα παραδείγματα και άκομψο που τα αναφέρω. Θυμώνω μόνο που τα θυμάμαι. Με τον εαυτό μου, την κατάντια μου που τα υπέστην. Αυτοί οι ασθενείς δυστυχώς ποτέ δε καταλαβαίνουν τι πόλεμο έκανε στο μυαλό του ο γιατρός τους για να βγάλει άκρη. Και μην περιμένετε να σας διαφημίσουν. Τζάμπα σας έμαθαν, τζάμπα θα είστε στο μυαλό τους, ακούστε με... Μόλις φταρνιστείτε στραβά θα λακίσουν.
    Ένα γεμάτο ιατρείο με έναν αναξιοπρεπώς φτωχό γιατρό δεν είναι αυτό που ονειρευτήκαμε για τον εαυτό μας.
    Συνάδελφοί μου νέοι,
    Αν θέλετε δοκιμάστε τον ΕΟΠΠΥ, δε σας κατηγορώ, συμπάσχω μαζί σας, το αρχικό μου post είχε μόνο ένα κίνητρο και αυτό ήταν η στάση του κ Τσέρκη, τον οποίο παρακολουθώ και εκτιμώ: Με θλίβει να βλέπω έναν εκπρόσωπο νέων γιατρών (πες λόγω απογοήτευσης, πες λόγω πίεσης)να θεωρεί τον ΕΟΠΠΥ μονόδρομο.
    Σάκης Τρ.
    («τζάμπα μάγκας» κατά τον Κ Ανδρικόπουλο)
    Παιδίατρος
    (Στο ιδιωτικό ιατρείο μου συνταγογραφώ ότι μου στέλνουν νέοι συνάδελφοι που δεν έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο μονος ευχαριστημενος με την παραπανω ανταλλαγη αποψεων ..ΔΕΝ μπορει να ειναι παρα μονο ο Βουδουρης! ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ να μην ¨εχουν¨ συλλογικη θεση για τα τεκταινομενα και να περιμενουν τις εξελιξεις μηπως δεν τους ¨παραιτησουν¨(αραγε εκεινη η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ ζει?),ΟΠΑΔΙΤΕΣ να μην βολευονται γιατι χανουν την συμβαση τους,ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ χωρις καμμια συμβαση να νομιζουν οτι οι παλιοι ¨θελουν να τους αποκλεισουν απο το παιχνιδι ¨..........ΕΛΕΟΣ. ....ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ???
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ?? Κανενας γιατρος δεν επιστευεται τον διπλανο του συναδελφο.Χρειαζομαστε σχεσεις εμπιστοσυνης.....και τετοιες θα τις χτισουμε μονο Συλλογικα....με προσωπικες επιλογες ..παλι θα επιπλευσουν τα λαμογια του χωρου.Θα συνεχισει να γινεται οτι γινοταν τα τελευται 30 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπερα και Χρονια Πολλα σε ολους!

    κα Γρηγοριαδου το"μπορει"μπηκε γιατι δε σε γνωριζω.Εννοειται οτι εκτιμω μονο και μονο το οτι μπαινεις και διαβαζεις τα γραφομενα και τις αποψεις εδω μεσα,γιατι οι συναδελφοι σου της περιοχης μου,οντας ολοι πανω απο 55 και τοσο πολυ αλαζονες και παρτακηδες,δε νομιζω να τους καιγεται καρφι αυτην την ωρα που μιλαμε για το τι συμβαινει εκτος ΙΚΑ...Και οσο και να μη μοιαζεις μ αυτους,για να καταλαβεις τι σημαινει 1300 ευρω του ΙΚΑ,θα σου πω πως μετα απο 8,5 χρονια πτυχιουχος,και με ικανοποιητικη κινηση στο νεο μου ιατρειο,θ αφησω το ΤΣΑΥ απληρωτο και εχει ο Θεος...
    Κυριε Τρατσελα Σακη,κανεις δεν ειπε οτι ο ΕΟΠΥΥ θα σωσει το βιοποριστικο μας προβλημα,ουτε θα μας ανεβασει επιστημονικα η στην υποληψη των ασθενων...Το αντιθετο μαλιστα...Αυτο που ομως λεει ο Ηλιας και οι περισσοτεροι απο εμας,που ειμαστε χωρις συμβαση,ειναι οτι ενας νεος γιατρος με τα χιλια δυο προβληματα (κυριως οικονομικα) εχει καθε δικαιωμα να δοκιμασει και αυτην την επιλογη (εχοντας φυσικα καθε ευθυνη των πραξεων του) και δεν εχει δικαιωμα να μιλα κανενας συναδελφος απαξιωτικα γι αυτον,τη στιγμη που ολοι (σας) περασαν (περασατε) απ αυτο το βημα...Γιατι μην κρινεις απο τον τροπο που γραφεις εσυ..Αν παρακολουθησεις συζητησεις πανω στο θεμα στο facebook,απαντες,ακομα και φοιτητες ιατρικης βαλλουν με πολυ προσβλητικο τροπο εναντιον οσων εκφραζουν επιθυμια συμβασης...Τα εχουν βαλει ολοι με καποια ατομα,που το πολυ να ειναι (αυτοι οι νεοι συναδελφοι με νεο ιατρειο) 10-20 στο facebook και 150-200 σε ολην την Ελλαδα κ που απλα εξεφρασαν διαφορετικη αποψη.Και ξερετε κατι?(και αυτο απευθυνεται και στην κα Γρηγοριαδου):εμεις ειμαστε η τελευταια τρυπα της φλογερας,το πιο ασημαντο κομματι!γιατι απλα δεν εχουμε τιποτα!ουτε καν ΟΠΑΔ,ουτε καν ΤΑΥΤΕΚΩ!!!Τι απευθυνεστε σε μας?συσπειρωθειτε εσεις οι κρατουντες τις διαφορες θεσεις και συμβασεις και εμεις ειμαστε μαζι σας!(ασε που αν οοοοοοολοι εσεις κανετε μπουκοταζ στον ΕΟΠΥΥ και απο 1/1 οοοοοοοολοι οι ασθενεις θα πρεπει να πληρωνουν επισκεψη,θα ανεβει και η δικη μας δουλεια,αφου και στατιστικα να το παρεις,καποιοιν ασθενεις θα ρθουν και στον καινουριο).Επειδη ομως αυτο ειναι το δυσκολοτερο και δεν προκειται να γινει για να μη χασουν καποιοι ουτε ενα ευρω,καλυτερα ν αφησετε και τους νεους να επιλεξουν την πορεια τους.Νομιζω πως και ο κος Τσερκης και ο κος Ανδρικοπουλος,προς αυτην την κατευθυνση κινουνται και οχι στη διαφημηση του ΕΟΠΥΥ.Και να υπενθυμισω πως τοσες μερες που σπαω το κεφαλι μου να καταληξω τι με συμφερει να κανω με τα ως τωρα δεδομενα της κινησης του ιατρειου μου,κλινω προς την πλευρα της ΜΗ συναψης συμβασης...Απλα με τρωει αδικια κυριως με αυτους τους"συναδελφους"(ο Θεος να τους κανει) του ΙΚΑ...
    φιλικα
    Σταματης Γεωργακης
    ουρολογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητε συναδελφε Σταματη,λογικα ακουγονται οσα λες.Αλλα θα ηθελα να σε ενημερωσω οτι ειχα ΤΕΒΕ 9 χρονια(πριν το ΙΚΑ)και ειναι ζητημα αν επανηλθαν 5!Γιατι! επειδη δεν ηταν ευχαριστημενοι?Οχι,μαλιστα θυμωσαν πολλοι που τους "παρατησα"!Απλα ηθελαν το τζαμπα και σε καιρους οχι σαν τους σημερινους που πραγματι δυσκολευεται ο κοσμος!Σε θυμουνται μονο στα δυσκολα και ας εχεις "μεγαλωσει" τα παιδια τους επι 9χρονια με την ιδια φροντιδα που εδινες και στους ιδιωτες!Μην περιμενουμε λοιπον οτι καποιοι θα ερθουν και εκτος ωραριου ΕΟΠΥΥ!Τα ζησαμε,τα δοκιμασαμε.Οταν κανεις καλα την δουλεια σου και "τζαμπα",σκοτωνονται στο ωραριο σου και μαλιστα παρακαλουν τους ιδιωτες που βρισκονται στην αιθουσα αναμονης ,να δωσουν την σειρα τους για να...προλαβουν!
    Κατι αλλο που αναρωτιεμαι ειναι:Για 200 ατομα δινουν 2000ε μικτα.Αν δεν πιασεις το πλαφον ,τι δινουν?δηλ.αν ερθουν 60 Χ 10=600 μεικτα?Φυσικα αν μπουν λιγοι γιατροι ενταξει.Καποια στιγμη γραφτηκε σε εφημεριδα φιλικα προσκειμενη στους κρατουντες,οτι οποιος δεν πιασει το πλαφον,θα μπει σε εφημεριες!Για να το σκεφτουμε και αυτο!Βλεπεις οτι οι ανθρωποι δεν παιζονται!Εχουν σκαρφιστει ενα μοντελο κομμενο και ραμμενο στα μετρα τους.Εχουν σχεδια ή αυτοσχεδιαζουν αναλογα με το τι συμβαινει.
    Ευχομαι οτι επιθυμει ο καθενας στον καινουριο χρονο! Κυριως υγεια!
    Γρηγοριαδου Ευδοξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο "Τσάμπας" δεν είναι ο πελάτης σας, όλοι εσείς που θεωρείτε σπουδαγμένοι. Ο τσάμπας έχει πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά του σε κρατήσεις ταμείων χρόνια ολόκληρα, και περιμένει αντιμετώπιση από επαγγελματία. Αδιάφορο πόσα θα πάρει από το κράτος, ή εάν τον συμφέρει ή όχι. Δεν θέλετε να μπείτε στον ΕΟΠΥΥ, δικαίωμά σας. Σταματήστε όμως επιτέλους να θεωρείτε τους ασφαλισμένους σκουπίδια, διότι αυτοί είναι που συντήρησαν τα ταμεία για δεκαετίες ολόκληρες, ακόμα και τους ίδιους τους γονείς σας που σας σπούδασαν. Αν θέλετε να λέγεστε γιατροί και επιστήμονες και ο κόσμος να σας σέβεται όπως παλαιότερα, πρέπει πρώτα απ όλα να αντιληφθείτε ότι ο πελάτης σας έχει χρυσοπληρώσει και εξακολουθεί να πληρώνει χρόνια ολόκληρα για αυτό "το 10λεπτο" που εσείς υποβαθμίζετε. Το χειρότερο επάγγελμα είναι αυτό του ιατρού, γιατί ζεί από τον πόνο του άλλου, και με την κουβέντα σας το επιβεβαιώσατε για μία ακόμη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή