Το κύκλωμα αναξιοκρατίας και φαυλότητας και στον ΟΠΑΔ. Δείτε το!

Μήνες προσπαθούμε να μιλήσουμε με θεσμικούς, μαζεύουμε υπογραφές αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις βλέπουμε πως ταμεία όπως ο ΟΠΑΔ που έκανε διαχρονικά συμβάσεις με ιατρούς, από τον Σεπτέμβρη ανέστειλε τις νέες συμβάσεις, όχι όμως τις ανανεώσεις, ούτε τις παρατάσεις. 


Φωνάζαμε διότι με αυτές τις μεθοδεύσεις δεν είχαμε δικαίωμα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση αφού είναι προνόμιο των λίγων και εκλεκτών καθώς φαίνεται!
Αντιδρούμε διότι η στάση αυτή του ΟΠΑΔ και των λοιπών ταμείων παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης που επιτάσσει η διάταξη του άρθρου 4 του Συντάγματος που στην ουσία υποκρύπτει άνιση μεταχείριση των παλαιών και νέων ιατρών.


Δείτε ο ΟΠΑΔ στην συμπρωτεύουσα σε πόσους συναδέλφους πραγματοποίησε νέες συμβάσεις. 



Να γιατί ο καθένας πορεύεται με όπλο το «βύσμα» του. 

Ιδού γιατί η Ελλάδα εξελίχθηκε σε ένα απέραντο αλαλούμ αναξιοκρατίας με κριτήριο τους αρεστούς.

Ακόμα δεν είδαμε τίποτα! Απλά είναι το πρόγευμα τι θα ακολουθήσει με τον ΕΟΠΥΥ και τα κριτήρια επιλογής. 

Διότι με αυτές τις μεθοδεύσεις: 

1.Υποβαθμίζουν και καταδικάζουν σε λήθαργο τους νέους ιατρούς. 

2.Απαξιώνουν τον κλάδο μας και τις σπουδές μας και μειώνουν την επιστημονική μας υπόσταση. 

3.Επιβάλλουν την αναξιοκρατία ως κυρίαρχο σύστημα διοίκησης στο νέο ελπιδοφόρο κατά τα άλλα θεσμό των ασφαλιστικών ταμείων. 

4.Υπονομεύουν την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των νέων ιατρείων.




Προτείνω να εκτυπώσουν οι συνάδελφοι όλα τα σχετικά έγγραφα  και να διαμαρτυρηθούν στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΠΑΔ στους προισταμένους αύριο κιόλας.


Να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός εις βάρος μας.

5 σχόλια:

  1. Το προβλημα ειναι ενα: ΛΕΦΤΑ! Ποιος θα τα παρει κ πως! Οπως ειπε κ ενας συναδελφος ειδικευομενος 2 ετων, αν μπουν τα λεφτα στη τσεπι μου, ας πεθανει ο ασθενεις το επομενο λεπτο!!
    Οι αμπελοφιλοσοφια, τα ´´δικαιωματά´´ κ οι ´´αξιες´´ για αυτους που εχουν πτυχιο ιατρικης και εργαζονται στη ελλαδα , πλην ελλαχιστων περπτωσεων, πραγματκα ελαχιστων, δεν εχουν κανενα νοημα. Ειναι ολα ενα θεατρο! Ποιος γυναικολογος, χειρουργος, καθηγητης, ικα-τσης εχει αξια, ηθος στην ελλαδα. Μετα απο 20 εικοσι χρονια στο χωρο μετα βιας μετραω 20 συναδελφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν καταλαβε κανεις τι εννοει ο παραπανω ποιητης ας μας εξηγησει και εμας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ μου φίλε ανώνυμε αναγνώστη του 1ου μηνύματος...
    Είσαι εκτός θέματος!

    Ζητάμε ίσα δικαιώματα και να μην μας αποκλείουν!
    Ζητάμε κάτι παράλογο;
    Καταδικάζουμε αυτές τις μεθοδεύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Ανώνυμε του 1ου μηνύματος (ανώνυμος και εγώ) νομίζω πρέπει να αλλάξεις παρέες και να συναναστρέφεσαι με τους 20 που αναφέρεις στο τέλος. Τότε θα βρεις και άλλους παρόμοιους. Αλλά μάλλον έχεις διαλέξει ομάδα οπότε τζάμπα συζητάμε.
    Πάντως όντως είσαι εκτός θέματος...
    Την περιέργεια μου στη σελίδα του ΟΠΑΔ (διαύγεια)είχαν τραβήξει κάποιες ανακοινώσεις για νέες συμβάσεις πριν απο βδομάδα (8-9/11) που αναφέρονταν σε συναδέρφους που έκαναν σύμβαση ως νέοι με την ΥΠΑΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ αλλα αν και εγκρινόταν 21/10 και 8/11 η σύμβαση άρχιζε απο 24/8 και 1/9/2011 (δηλαδή πριν απο την αναστολή νέων συμβάσεων). Το ενδιαφέρον στα δικαιλοδητικά (στα "έχοντας υπόψη) ήταν ότι δεν αναφερόταν πουθενά το "σύμφωνα με την αίτηση του ενδιαφερόμενου απο .....". Αυτό ου φάνηκε πολύ ύποπτο (εκτός αν στην συγκεκριμένη ΥΠΑΔ κινούνται με ρυθμούς χελώώώώώνας και ψιλοάργησαν).
    Πάντως το άνω ανακοινωθέν στη Δά΄'υγεια δεν μπορώ να το εξηγήσω...
    Καλή τύχη. Πιστεύω πάντως ότι θα αφήσει τις ελεεινές συμβάσεις ελεύθερες (δίνοντας ψίχουλα) και θα μπορέσετε να συμβληθείτε οι νέοι γιατροί με το νέο χρόνο. Δεν συμπληρώνει τους απαιτούμενους απο τους παλιούς (κατα τη γνώμη μου).
    Ούφ... πολλά ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήθελα να ξέρω πόσο τίμιο και αγωνιστικό είνια να κόβουμε και να ράβουμε στα μέτρα που μας βολεύουν, έχουμε και δεν έχουμε συμβάσεις, γράφουμε και δεν γράφουμε φάρμακα και εξετάσεις, εξετάζουμε και δεν εξετάζουμε με ταμεία. Μία είναι η λύση: ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Παραιτηθείτε λοιπόν καλοί μου βολεμένοι συνάδελφοι από ΟΛΕΣ τις θέσεις σας (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΕΛΕΓΚΤΕΣ κλπ) και εξυπνάδες στους άλλους ΚΟΜΜΕΝΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή