Αλλαγές στις δομές της υγείας και αποκλεισμός των Νέων Ιατρών


Κίνημα Νέων Ιατρών                                                                                                                    


Δελτίο Τύπου

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της υγείας και ενόψει του μεταρρυθμιστικού έργου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  μέσω της ενοποίησης των 4 κύριων ταμείων (ΕΟΠΥΥ) θέλουμε να σας πληροφορήσουμε τα εξής:

1)    Είμαστε η γενιά των Νέων ειδικευμένων ιατρών όπου τους τελευταίους μήνες προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε κοινωνικό-οικονομικά.
·        Χωρίς καμιά βοήθεια μέσω ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ, αφού από τον Ιούνη δεν υπάρχει κανένα επιδοτούμενο πρόγραμμα
·     Χωρίς μέριμνα για λήψη δανείου με ευνοϊκούς όρους όπως υπήρχαν τα προγενέστερα έτη και βοήθησαν αρκετούς συναδέλφους στα πρώτα τους βήματα.
·        Με έξοδα αρκετών χιλιάδων ευρώ για τη δημιουργία του ιατρείου.
·        Με μέσο όρο ηλικίας έναρξης επιτηδεύματος τα 38 έτη.

2)    Το Εθνικό Σύστημα Υγείας που αποτελούσε άλλη μια επιλογή, πλέον δέχεται ελάχιστους γιατρούς με συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου (επικουρικοί).

3)    Ως  νέοι ιατροί καταδικάζουμε τις καταχρήσεις συνάδελφων,  σε  παραοικονομία και  αλαζονικές συμπεριφορές. Η εκμετάλλευση  ασθενών από συναδέλφους  ασφαλιστικών φορέων με αποκλειστικά προνόμια είναι διαχρονικά φαινόμενα και πρέπει να τελειώσουν επιτέλους.

4)    Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης και των ίσων ευκαιριών για όλους. Εναντιωνόμαστε στον νεποτισμό και στην ευνοιοκρατία.

  

Διεκδικούμε:


1.           Ουσιαστικό «άνοιγμα» του επαγγέλματος του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού που να εξασφαλίζει:

-Δυνατότητα στον ασθενή να επιλέγει ελεύθερα τον γιατρό του.

-Δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από όλους τους γιατρούς, ανεξάρτητα αν έχουν σύμβαση με το νέο φορέα υγείας.

2.     Ένα χρηστικό  ηλεκτρονικό σύστημα συνδυάζοντας τη βέλτιστη θεραπεία για τον ασθενή μας και παράλληλα την εξοικονόμηση πόρων χωρίς υπερσυνταγογράφηση, δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου παρακολούθησης ασθενούς για περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων.

3.     Ελεύθερη πρόσβαση ιατρών που επιθυμούν να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ. 



Κίνημα Νέων Ιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου