Η ΠΟΥΓΥ-ΙΚΑ ζητά την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στον ΕΟΠΥΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση συνάντηση - ενημέρωση με τον κ. ΒΟΥΔΟΥΡΗ, τον Διοικητή του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς και με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ζητούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ. Η ΠΟΥΓΥ-ΙΚΑ ζητά την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Και αντιτίθεται στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, διεκδικώντας τον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων με αναλυτές και μηχανογράφηση. Ακολουθεί η σχετική   ανακοίνωση της ΠΟΥΓΥ-ΙΚΑ.

Α Ν Α Κ Ο I Ν Ω Σ Η - Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ I Α


Η επόμενη μέρα του ΕΟΠΥΥ έφθασε! Το θέμα είναι: ο καινούργιος οργανισμός θα παρέχει στους ασφαλισμένους τις ίδιες υπηρεσίες που τους παρείχε το ΙΚΑ ; Ποια θα είναι η επόμενη μέρα των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ;
Εμείς σαν εργαζόμενοι έχουμε λύσεις και προτάσεις ώστε να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας προς όφελος του ασφαλισμένου και των εργαζομένων. Δυστυχώς μέχρι τώρα κανείς δεν μας έχει δεχθεί, παρά τις προσπάθειες και τις πιέσεις μας να δούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ για την αδιαφορία και την απαξίωσή τους. Τι σχέδια καταστρώνουν ; Θα αποκαλυφθούν σύντομα και μαζί θα αποκαλυφθεί ο εμπαιγμός και οι ψεύτικες κορώνες που εκτόξευσαν από τα ΜΜΕ ότι τάχα ο ΕΟΠΥΥ θα λύσει όλα τα προβλήματα.
Και στη μοναδική συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. ΒΟΥΔΟΥΡΗ, δεν είχε να μας πει ή να μας διαβεβαιώσει για τίποτα λέγοντας ότι θα μας καλέσει στη συνέχεια.
Επειδή, συνάδελφοι, πέρασαν πάνω από δύο μήνες από την τελευταία συνάντηση και η σιωπή μπορεί να είναι εκ του πονηρού, πρέπει όλοι ενωμένοι να επαγρυπνούμε, γιατί δεν ξέρουμε κάτω από το πρόσχημα της πίεσης της Τρόικας και του ΔΝΤ τι μπορεί να ξημερώσει.
Ζητάμε άμεση συνάντηση -ενημέρωση με τον κ. ΒΟΥΔΟΥΡΗ, τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, καθώς και με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

  Ζητάμε εξασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
Λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων με αναλυτές και μηχανογράφηση.
Το νέο μισθολόγιο να συμβάλει στην αναβάθμιση των κλάδων μας, μιας και είμαστε επί σειρά ετών οι χαμηλότερα αμειβόμενοι του Δημόσιου Τομέα.

Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
Χορήγηση νοσοκομειακού επιδόματος (ειδικών συνθηκών) για να αρθεί επιτέλους η αδικία και η διάκριση που επί σειρά ετών είχαν υποστεί οι υγειονομικοί του ΙΚΑ. Ήδη ο μισθός έχει ροκανιστεί επικίνδυνα από τις αλλεπάλληλες περικοπές και τις αυξήσεις του Φ.Π.Α. και των έμμεσων φόρων. Φτάνει πια η ανοχή. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.
Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική εξαθλίωση και τη μνημονιακή πολιτική. Λέμε ΝΑΙ στη δωρεάν Υγεία στους ασφαλισμένους και στο λαό.

Καλούμε τους συναδέλφους για συσπείρωση και αγωνιστική ετοιμότητα.
  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                                    ΦΑΚΑ ΜΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου