ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ επιστολή του ΙΣΘ στον Υπουργό Υγείας

Διαβάζοντας το έγγραφο με αριθμό Πρωτ. 5047/Γ.- 21/06/2011 που απευθύνει προς τον υπουργό (κι όχι Υπουργό) Υγείας, ο πρόεδρος του ΙΣΘ με την υπογραφή μάλιστα και του Γ.Γ του Συλλόγου, αν διατηρήσει κανείς την ψυχραιμία του, πράγμα ομολογουμένως δύσκολο, καταλήγει στις εξής διαπιστώσεις:

Αν αυτός ο κύριος ….δάκτυλος, εξελέγη και μάλιστα πρόσφατα στη θέση του προέδρου του ΙΣΘ για να παράγει τέτοιου είδους πονήματα, συγχαρητήρια σε όσους τον εξέλεξαν, ή καλλίτερα στους κομματικούς μηχανισμούς που τον επέβαλαν, και βεβαίως σε όλους όσους επί χρόνια τους ανέχονται.

Ενώ είναι νεοσύστατο Διοικητικό συμβούλιο, μάλλον αποδεικνύει την έλλειψη εμπειρίας ή τον καιροσκοπισμό κάποιων, υπέρ επιχειρηματικών ή μεγαλοιατρικών συμφερόντων.

Υποστηρίζει πως ο αριθμός των ειδικευομένων δεν μπορεί να είναι σταθερός και πρέπει να αναθεωρείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Όπως καταλαβαίνετε η επερχόμενη μείωση των κλινών λόγω συγχωνεύσεων, όπως και η τάση της κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό των ειδικευμένων ιατρών με την πρόταση του αυτή ο ΙΣΘ προσφέρει χείρα βοηθείας στους ισοπεδωτές της Υγείας. Μάλλον αποσκοπεί στην μείωση θέσεων ειδικότητας για να μειώσει τον ανταγωνισμό σε επίπεδο ειδικευμένου προσωπικού, ή να τους οδηγήσει να ειδικεύονται σε ιδιωτικά κέντρα.

Επανέρχεται λοιπόν, σε πρόταση όπου δεν ίσχυσε ποτέ για ειδικότητα από ιδιωτικά θεραπευτήρια. Να θυμίσουμε πως με την υπ’ αριθμό Υ7α/ΓΠ/οικ156415 απόφαση της Υπουργού Υγείας κ Ξενογιαννακοπούλου (ΦΕΚ 2443 τ. Β)΄ προσπάθησε να δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο, και συγκεκριμένα στο «Ερρίκος Ντυνάν», να παρέχει ειδικότητα σε γιατρούς. Αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ διότι μερικές μέρες μετά η συγκεκριμένη απόφαση ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ με την ΥΑ Υ7α/ΓΠ/οικ 168855 (ΦΕΚ Β 2590/31.12.2009).

Οι νεοεκλεγείς συνάδελφοι στον ΙΣΘ καλό θα είναι να είναι πιο προσεκτικοί στις προτάσεις τους και να μην έχουν ως στόχο την ενίσχυση των ιδιωτικών κέντρων με φτηνό εργατικό δυναμικό.

Τέλος επιθυμούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις των ιατρικών ειδικοτήτων με δικό τους εκπρόσωπο. Γιατί άραγε;

Ως Κίνημα Νέων Ιατρών θέλουμε να αναβαθμιστεί επιστημονικά ο ρόλος όλων των ιατρικών συλλόγων ως ΝΠΔΔ. 
Να δίνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, να διοργανώνουν ιατρικά συνέδρια, να προτείνουν λύσεις στην ανεργία που μέρα με τη μέρα πλήττει και περισσότερο τον ιατρικό κόσμο και ειδικά τους νέους ιατρούς. Να επικεντρωθούν στην προσπάθεια συλλογικών συμβάσεων για ελάχιστη αμοιβή και όχι να λαμβάνουν αποφάσεις υπέρ των λίγων και εις βάρος των πολλών.

Όσοι σήμερα, εμφανίζονται ως κοράκια πάνω από το μισοφαγωμένο πτώμα της Υγείας στη χώρα μας, προσπαθώντας εν μέσω κρίσης να αρπάξουν από τα απομεινάρια κανένα κοκαλάκι, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αν ονειρεύεται την εποχή του άμισθου βοηθού και στον ιδιωτικό τομέα, αν προσδοκά επισκληρίδιο ακόμα και από τα κομμωτήρια, θα μείνει με την προσδοκία, και τα έξι δάκτυλα ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου