Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην απεργία της Τρίτης 28 και Τετάρτης 29 Ιουνίου


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 23 Ιουνίου 2011

Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην απεργία της Τρίτης 28 και Τετάρτης 29 Ιουνίου. Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αποτελούν έγκλημα εκ προμελέτης. Με την ψήφισή τους δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στον τόπο μας. Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Καταργούνται και συγχωνεύονται υπηρεσίες και οργανισμοί, μειώνεται δραματικά η απασχόληση στο Δημόσιο, ενώ η σχεδιαζόμενη «αναδιάταξη των Νοσοκομείων της χώρας» θα οδηγήσει στην οριστική κατεδάφισή του δημόσιου συστήματος υγείας.

Φορτώνουν εργαζόμενους και κοινωνία με νέα δυσβάσταχτα βάρη με τη επιβολή νέων φόρων και την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας. Η κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο βρίσκεται επί θύραις, για να ανοίξει και τυπικά ο δρόμος των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και της ενίσχυσης των κομματικών και πελατειακών σχέσεων. Εντέλει ο δρόμος που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα είναι ηθελημένα και προσχεδιασμένα καταστροφικός για τη χώρα, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα συνεχίζονται ατέρμονα και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή, για μας, αλλά ιδιαίτερα για τους νέους.

Πρέπει να εμποδίσουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Γι αυτό και συμμετέχουμε όλοι και όλες στην 48ωρη απεργία της Τρίτης 28 και Τετάρτης 29 Ιουνίου για δώσουμε δύναμη και η ελπίδα στους αγώνες μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου