Λοβέρδος: Για συγχωνεύσεις και "Νέο ΕΣΥ"

Από αύριο οι συγχωνεύσεις 
Η συγχώνευση νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΙΚΑ είναι πλέον γεγονός. Όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη από αύριο γίνεται συγχώνευση πέντε νοσοκομείων ΙΚΑ (τέσσερα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη) ενώ οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν να γράφουν σε συνταγολόγια του ΙΚΑ.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι αύριο στις 10.30 θα καταθέσει την εισαγγελία πρωτοδικών στοιχεία για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος. 

Επίσης ανακοίνωσε τη συγχώνευση προνιακών δομών από 91 που είναι σήμερα σε 22 ενώ είπε ότι έως το τέλος του χρόνου θα εξοικονομηθούν άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ από το φάρμακο σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Εως τα μέσα Ιουνίου θα δοθεί νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, ενώ θα ισχύσει μείωση 2,5% στα κέρδη των ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών.Από την πλευρά του ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το ΙΚΑ πληρώνει τα «σπασμένα» του κλάδου Υγείας των νοσοκομείων και δεν μπορεί να τα διαχειριστεί. Επίσης σημειώθηκε πως δεύτερος μεγάλος στόχος είναι καλύτερες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους και μικρότερη σπατάλη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι «το ΙΚΑ πληρώνει τα σπασμένα του κλάδου Υγείας», ενώ τόνισε πως «δεύτερος μεγάλος στόχος του υπουργείου είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών με μικρότερη σπατάλη. Στόχος το 2012 να έχουν περιοριστεί οι δαπάνες των ταμείων μέσω του ΕΟΠΥΥ σε 7.2 δισ. ευρώ από 10,6 δισ. που ήταν το 2009».

Ενδιαφέρον έχουν αυτά που δήλωσε στη βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη.

«Για το 2011 προλέγω ότι πέραν ακραίων-ακραιοτάτων περιπτώσεων θα είμαστε αρνητικοί σε όλα τα αιτήματα για πρόσληψη νέων γιατρών. Θα είμαστε θετικοί στον καλύτερο καταμερισμό τους και η συνένωση των κλινικών μέσα στα νοσοκομεία αυτό το σκοπό έχει».

"Στις 5 Ιουνίου κλείνει η κατάθεση των προτάσεων (για τις συγχωνεύσεις) από την περιφέρεια προς το κέντρο και στις 30 Ιουνίου θα έχουμε –αφού ξανασυζητήσουμε με την περιφέρεια- τις τελικές αποφάσεις, τις οποίες την 1η Ιουλίου εμείς θα ανακοινώσουμε.

 Θα δώσουμε και ένα δεκαπενθήμερο για την ανοιχτή διακυβέρνηση για να κατατεθούν προτάσεις και από όποιον δεν είναι φορέας αλλά έχει γνώμη και θέλει, επί αυτών που θα ανακοινώσουμε εμείς, να μας πει κάτι. Θα κάνουμε και έναν τελευταίο γύρο από 1 έως 15 Ιουλίου και στις 16 Ιουλίου θα υπάρχει το νέο τοπίο σε ό,τι αφορά τις δυνάμεις του ΕΣΥ".

Διαβάστε εδώ: 
 ΡΜΓ' συνεδρίαση 
Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου