Επιστολή ΦΣΑ προς τον αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη


Κύριε Υπουργέ,
Με τον υπ’ αριθ. 3918/2011 νόμο ορίζεται ότι πλέον, όλες οι συνταγές που εκτελούνται στα φαρμακεία μας, χρειάζεται να αναγράφουν δοσολογικό σχήμα για όλα τα φάρμακα που περιέχουν, ανεξαρτήτου ποσότητας εμβαλαγίων. Συνταγή η οποία δε φέρει δοσολογικό σχήμα, δεν θα αποζημιώνεται από τα ταμεία.

Παρά τις προφορικές σας διαβεβαιώσεις στον Πρόεδρο του ΦΣΑ, κανένα επίσημο έγγραφο δεν έχουμε που να διαφοροποιεί την πρωτοφανή και ανεφάρμοστη αυτή διάταξη (για ποιο λόγο απαιτείται δοσολογία για το ένα (1) εμβαλάγιο;).

Θεωρούμε ότι, όπως έχετε δηλώσει τελευταία, εξακολουθεί να σας ενδιαφέρει η μη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που θα υποστούν από αύριο, όταν κανένας γιατρός δεν θα αναγράφει τη δοσολογία στις συνταγές και αναγκαστικά δεν θα εκτελείται καμία συνταγή η οποία δεν θα φέρει δοσολογικό σχήμα από τα φαρμακεία μας. 

Επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι κανένας νόμος δεν τροποποιείται με προφορικές υποσχέσεις, επειδή κανένα ασφαλιστικό ταμείο δεν μας έχει επιβεβαιώσει τις δικές σας διαβεβαιώσεις και τέλος επειδή αρκετά έχουμε υποστεί από τις αδικαιολόγητες απορρίψεις των συνταγών μας και τις καθυστερήσεις των πληρωμών μας από τα ασφαλιστικά ταμεία, σας ενημερώνουμε ότι από αύριο 1/4/2011 καμία συνταγή δεν θα εκτελείται στα φαρμακεία μας χωρίς να υπάρχει για όλα τα φάρμακα δοσολογικό σχήμα.

Προφανώς και για αυτή την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων θα φταίνε πάλι οι φαρμακοποιοί και όχι η πολιτική ηγεσία που δεν έχει ποτέ καμία απολύτως ευθύνη και για τίποτα.


Μετά τιμής,
Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνος Λουράντος                          Ηλίας Γιαννόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου