Καταργείται η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τον ΟΠΑΔ (ΦΕΚ)

Δημοσιεύουμε το ΦΕΚ όπου καταργείται η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τον ΟΠΑΔ. 
Από εδώ και στο εξής οι μη συμβεβλημένοι δεν θα έχουν δικαίωμα συνταγογράφηση και οι ασθενείς δεν θα έχουν δικαίωμα είσπραξης των 20 ευρώ της επίσκεψης από το ταμείο τους.  Την ίδια στιγμή επιστρέφει τα 20 ευρώ αν ο ασφαλισμένος πάει στα απογευματινά ιατρεία των 90 ευρώ του ΕΣΥ.
Από Δευτέρα ο ΙΣΑ θα κάνει νέα προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση της διάταξης.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Τα κύρια σημεία:
1. Το πέμπτο εδάφιο του άρθρου 2 αντικαθίσταται ως εξής: «Ως «προμηθευτές» νοούνται συμβεβλημένα φυσικά πρόσωπα (ιατροί,
οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, φυσιοθε­ραπευτές και άλλοι επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας) ή συμβεβλημένα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου (νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία, πολυοδοντιατρεία και τμήματα εξωτερι­κών ιατρείων ιδιωτικών κλινικών), τα οποία παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας υγείας και πρόνοιας κάτω από τις εκάστοτε νόμιμες προϋποθέσεις. Οι ιατροί: του ΕΣΥ και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων και Εργαστη­ρίων θεωρούνται αυτοδικαίως συμβεβλημένοι με τονΟ.Π.Α.Δ.».

3. Στο πρώτο εδάφιο του Κεφαλαίου Α του άρθρου 6 διαγράφεται η φράση «Οι ασφαλισμένοι μπορούν να κα­ταφεύγουν και σε μη συμβεβλημένους προμηθευτές».4. Στο τέταρτο εδάφιο του Κεφαλαίου Α του άρθρου 6 διαγράφεται η φράση «Στην περίπτωση μη συμβεβλη­μένου προμηθευτή ο άμεσα ασφαλισμένος είναι υπεύ­θυνος για την συμμόρφωση αυτή του προμηθευτή».5. Διαγράφεται το έκτο εδάφιο του Κεφαλαίου Α του άρθρου 6, σύμφωνα με το οποίο «Οι αμοιβές των υπηρεσιών ΠΦΥ στην περίπτωση μη συμβεβλημένου προ­μηθευτή καταβάλλονται από τον ίδιο τον ασφαλισμένο και αποδίδονται τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις ποσά στον άμεσα ασφαλισμένο μετά την υπο­βολή των απαραίτητων δικαιολογητικών». 
Ολόκληρο το ΦΕΚ 

Τροποποίηση και συμπλήρωση του Κανονισμού Παρχών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ)

Τέλος να σας πληροφορήσουμε ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΠΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου