Για τις κινητοποιήσεις - Ενημέρωση

Συνάδελφοι,

Μπορεί ο καθένας από μας, να διατηρεί τις όποιες επιφυλάξεις έχει γιά τον τρόπο, τη μορφή και την ομοιογένεια των πανυγειονομικών πλέον κινητοποιήσεων, πρωτοφανών  μάλιστα σε δυναμισμό και  μαχητικότητα. 

Μπορεί να μην συμμερίζεται το σύνολο των αιτημάτων.

Μπορεί να θεωρεί πως στο Νομοσχέδιο εμπεριέχονται και θετικά στοιχεία.

Μπορεί όμως να αποδεχτεί  τη λογική της κατεπείγουσας λογιστικής  και μόνο πρεσέγγισης καθ' υπαγόρευση των εισπρακτικών προτεραιοτήτων του Μνημονίου;

Μπορεί να αποδεχτεί την μείωση από 10% σε 6% του ΑΕΠ των δαπανών για την υγεία;

Μπορεί να φανταστεί κανείς το επίπεδο λειτουργίας του Δημόσιου Νοσοκομείου και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου;

Μπορεί να αναλογιστεί το μέλλον που περιμένει τους νέους γιατρούς;

Συνάδελφοι,
Δεν είναι στιγμή ομφαλοσκοπήσεων. Είναι ώρα μάχης. Για την υπεράσπιση του Δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας. Για την αξιοπρέπεια γιατρού και ασθενούς. Αυτό είναι το κύριο ζήτημα. Μέσα στη μάχη συναντιόμαστε όλοι. Εκεί μέσα συνδιαμορφώνουμε αιτήματα και συνθήματα. Η μη συμμετοχή σήμερα, είναι συνενοχή.

Παρασκευή πρωί στις 11, ξεκινάμε όλοι μαζί από το Νοσοκομείο με κατεύθυνση το Υπουργείο.

1 σχόλιο:

  1. Ποια ειναι η γνωμη σας για την ανακοινωση των διευθυντων του ΕΣΥ σε σχεση με την απεργια?
    «Ελπίζουμε ότι η μυωπική πολιτική που υποστηρίζεται από τις ιατρικές συντεχνίες δεν θα αποτρέψουν και πάλι την απόπειρα εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας στη χώρα μας προς όφελος των ικανών γιατρών και κυρίως των ελλήνων πολιτών» καταλήγουν. Την επιστολή υπογράφουν οι διευθυντές κλινικών του ΕΣΥ κκ. Ν. Μαρουδιάς, Ι. Δατσέρης, Χρ.Δερβένης, Γ.Φαρμακίδης, Στ. Φούσσας και Αθ. Τρίγκας.
    Αν οπως γραφουν το νομοσχεδιο ειναι προς οφελος των ικανων γιατρων οσοι αντιδρουν δεν ειναι ικανοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή