Αποχωρούμε από το υπουργείο Υγείας - Τέλος της κατάληψης - Συνέχιση κινητοποιήσεων

Με απόφαση της σημερινής μας συνέλευσης αποχωρούμε από το αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας. Δίνουμε απεργιακό ραντεβού στις 23 Φεβρουαρίου συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασισθούν κινητοποιήσεις άλλων μορφών, όπως κατάληψη ταμείων στα νοσοκομεία για το 5ευρω, δικαστικές προσφυγές για το νόμο του υπουργείου Υγείας που ψήφισε η Βουλή, κ.λπ.
Συγκεκριμένα, οι γιατροί του ΙΚΑ επιστρέφουν στα ιατρεία τους, ενώ θα προσέλθουν στο διάλογο με το υπουργείο Υγείας για την εφαρμογή του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου που φορείς και γιατροί έχουν αποφασίσει..

Όπως τόνισαν, «σε συνεχή συμπαράταξη με όλους τους χώρους, νοσοκομειακούς γιατρούς, ελευθεροεπαγγελματίες, λοιπές επαγγελματικές ενώσεις και σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους, θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν στην πράξη, το νομοσχέδιο με προσφυγές, δράσεις και κινητοποιήσεις».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδίας τους οι γιατροί του ΙΚΑ:
-- θα απαιτήσουν και θα διεκδικήσουν και δικαστικά την κατοχύρωση και την εφαρμογή του 20λεπτου χρόνου εξέτασης του ασθενή, μέσα και από τα τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του ασφαλισμένου, να μην υποβαθμίζεται ο ρόλος του γιατρού του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και συκοφαντείται ως απλός συνταγογράφος.
-- θα καταβληθεί προσπάθεια να ενημερωθούν οι πολίτες-ασφαλισμένοι για τις επιπτώσεις και τις παρενέργειες του απαράδεκτου αυτού νομοσχεδίου.
-- ζητούν άμεση πρόσληψη όλων των απολυμένων γιατρών του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων γιατρών ΙΚΑ ΕΤΑΜ και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους
Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί
Την απόφασή τους να πάρουν μέρος στην απεργία της 23ης Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).
Η Ομοσπονδία καλεί τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες όλων των επαγγελματικών κλάδων να θέσουν ως αίτημα αιχμής της απεργίας αυτής τις εξελίξεις στην υγεία και καλεί όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε συνελεύσεις και σε συντονισμένο πρόγραμμα καταλήψεων ταμείων νοσοκομείων σε εφημερίες και τακτικά ιατρεία για να μην πληρώνει ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου