Το Καταστροφικό Νομοσχέδιο «Σκούπα» για την Υγεία δεν Πρέπει να Περάσει

του Προέδρου της ΕΙΝΑΠ Στάθη Τσούκαλου
Αθήνα, 26/01/11

Ξεκινήσαμε με τη διαβεβαίωση ότι η υγεία εξαιρείται από το Μνημόνιο. Το έκαναν όμως γιατί αν έλεγαν από την αρχή  την αλήθεια, το πολιτικό κόστος θα ήταν μεγάλο.

Αργότερα στήνουν επικοινωνιακά το «πάρτι» στην υγεία, διογκώνοντας αφ’ ενός το –υπαρκτό είναι αλήθεια- πρόβλημα, και αφ’ ετέρου κατασυκοφαντώντας τον ιατρικό κόσμο συλλήβδην, δίνοντας βορά συναδέλφους, δικαίους και αδίκους, με τ’ αρχικά γράμματα ονομάτων, γιατί αυτό πουλάει.


Κι όταν δημιουργούν το κλίμα που θέλουν, θέτουν και επίσημα την υγεία στο Μνημόνιο και κατεβάζουν το παρόν νομοσχέδιο που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η διά νόμου κήρυξη πτώχευσης στον τομέα της υγείας.

Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όχι μόνο όλοι οι γιατροί, αλλά και όλοι οι κάτοικοι της χώρας μας, αφού τους αφορά όλους.


Είναι η στιγμή  οριακή και πρέπει να αντιδράσουμε όλοι.

Είναι η στιγμή που πρέπει ν’ απαντήσουμε πολιτικά όλοι εμείς και τα κόμματα εάν πρέπει να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στον κόσμο ή αν πρέπει οι υπηρεσίες που παρέχονται απ’ το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία να μειωθούν δραματικά.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας είναι παγιδευμένοι από κακούς και ιδιοτελείς συμβούλους. Οι ιδιοτελείς σύμβουλοι θέλουν ν’ αποκομίσουν προσωπικά οφέλη και μέσα από το νομοσχέδιο της πτώχευσης ακόμη, και οι κακοί σύμβουλοι συστήνουν ρυθμίσεις που αποκλείουν κόσμο από την περίθαλψη για στραγγαλιστικές περικοπές δαπανών υγείας.
Και είναι κακοί αυτοί οι σύμβουλοι αφού οδηγούν κόσμο εκτός περίθαλψης, ενώ και μόνη η σωστή ηλεκτρονική παρακολούθηση του συστήματος υγείας γενικότερα, θα εξοικονομούσε πόρους υπεραρκετούς για να είμαστε αρεστοί στην υπερκυβέρνησή μας, δηλαδή στην τρόικα.

Αυτό σημαίνει όμως ότι αν η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας συνειδητοποιήσουν αυτά τα πράγματα, ο αγώνας που θα σχεδιάσουμε μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Και γι’ αυτό ο αγώνας πρέπει να δοθεί με πίστη ότι μπορούμε να νικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου