Άδεια μητρότητας ειδικευόμενης ιατρού

                  ΥΑ Υ10δ/ΟΙΚ.45163 ΦΕΚ Β 665 2009: 

Ρυθμίσεις εφαρμογής της §1, άρθ.22, ν.3730/08
(άδεια μητρότητας ειδικευόμ.ιατρού) 

Σε εφαρμογή των διατάξεων των παρ. 1 και 3 άρθρου 22 του ν. 3730/2008 ορίζουμε τα εξής:


 Στην περίπτωση που ειδικευόμενη ιατρός λάβει άδεια κύησης και λοχείας - στην έννοια της άδειας κύησης περιλαμβάνεται και κάθε αναρρωτική άδεια που χορηγείται λόγω επαπειλούμενης κύησης, η οποία αποσκοπεί στην προστασία της εγκυμονούσας γυναίκας και του εμβρύου - και η άδεια αυτή υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, τοποθετείται στη θέση της ο επόμενος ειδικευόμενος γιατρός ως υπεράριθμος σε προσωποπαγή θέση.

 Το νοσοκομείο που υπηρετεί υποχρεούται ένα (1) μήνα πριν την αποχώρηση της ιατρού για την έναρξη της άδειας κύησης και άμεσα, στην περίπτωση αναρρωτικής λόγω επαπειλούμενης κύησης να ενημερώσει εγγράφως την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

 Οι Διευθύνσεις Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων θα προτείνουν προς τοποθέτηση για ειδίκευση
τον επόμενο στη σειρά προτεραιότητας ιατρό, ο οποίος θα τοποθετηθεί με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως υπεράριθμος σε προσωποπαγή θέση ειδικευόμενου ιατρού που συνιστάται με την απόφαση τοποθέτησης του. Ως ημερομηνία κένωσης της θέσης λογίζεται η πρώτη μέρα της άδειας κύησης και η ημερομηνία έναρξης της αναρρωτικής.

 Ο διορισμένος σε προσωποπαγή θέση ειδικευόμενος ιατρός τοποθετείται σε κενή οργανική θέση της ειδικότητας του, μετά την αποχώρηση της ιατρού εξ αιτίας της άδειας της οποίας τοποθετήθηκε και για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται για την ολοκλήρωση του χρόνου ειδικότητας του.

 Η διάταξη αυτή ισχύει άπαξ για κάθε ειδικευόμενο γιατρό και δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε περίπτωση κατά την οποία ειδικευόμενη έχει τοποθετηθεί κατ` εφαρμογή της, σε προσωποπαγή θέση και κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης της στη θέση αυτή λάβει άδεια κύησης ή λοχείας.

 Η διάταξη εφαρμόζεται άπαξ για κάθε ειδικευόμενο γιατρό και για κάθε στάδιο της ειδίκευσης του (προκαταρκτικά και βασικό).

 Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 Αθήνα, 24 Μαρτίου 2009

 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου