Όταν η Ύβρις και το Θράσος Γίνονται Τρόπος Δράσης (Στάθης Τσούκαλος)


Το να απαντάς σε ανθρώπους που έχουν αναγάγει την ύβρη και τη συκοφαντία σε μοναδική τους ενασχόληση, είναι ματαιοπονία.

Αναγκάζεσαι όμως μερικές φορές να γράψεις, προκειμένου να μορφώνουν άποψη και να μαθαίνουν την αλήθεια αυτοί που ενδιαφέρονται γι’ αυτήν.

Στο τελευταίο υβριστικό τους κείμενο διαμαρτύρονται επειδή δεν ψηφίσαμε (ΔΗΚΝΙ) την πρότασή τους στο Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ και δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Μια μέρα αργότερα (03/12/10) από την επαίσχυντη διαμαρτυρία τους, ο σύντροφός τους, Κώστας Γιαννάκενας, σε δακρύβρεχτο και περισπούδαστο κείμενο που το δημοσίευσαν κι αυτό, διαμαρτύρεται επειδή και η ΔΗΠΑΚ δεν ψήφισε μαζί τους, αφού οι ίδιοι δέχτηκαν να ψηφίσουν την πρόταση της ΔΗΠΑΚ, φτάνει να απάλειφαν από αυτή την κριτική της για ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που δεν δέχτηκε η ΔΗΠΑΚ. Και αναρωτιέται ο κ. Γιαννάκενας:
«Πώς γίνεται να ψηφίσουν κάποιοι ένα κείμενο που τους βρίζει;»!

Αυτό το δικαίωμα, κύριοι υβριστές και συκοφάντες, εμείς δεν το έχουμε;

Έρχομαι τώρα στην ουσία της διαφωνίας μας και στη μη ψήφιση από μεριάς μας της πρότασής τους:

  1. Παζάρεψαν με τη ΔΗΠΑΚ για να ψηφίσουν την πρόταση της και να αποσύρουν τη δικιά τους. Η ΔΗΠΑΚ αρνήθηκε για τους λόγους που προανέφερα.
    Η άποψη της ΔΗΠΑΚ που την προβάλλει χρόνια τώρα, και με συνέπεια, είναι αλήθεια, είναι ότι πρέπει να καταργηθεί ο ιδιωτικός τομέας της υγείας και να παραμείνει μόνο ο δημόσιος. Αυτό το αρνούνταν οι άλλοι, είναι όμως κομβικής σημασίας διαφωνία. Τώρα όμως δέχτηκαν να το υιοθετήσουν –πιστεύω ευκαιριακά και για μια φορά- φτάνει να δημιουργούσαν στο Γ.Σ. της 01/12/10 ευκαιριακή πλειοψηφία. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος συνδικαλιστικός καιροσκοπισμός, ας μας πουν τι είναι.
  2. Στην πρότασή τους που έθεσαν σε ψηφοφορία -μετά την άρνηση της ΔΗΠΑΚ- συμπεριέλαβαν πρόταση για πρότυπο εφημέρευσης, που δεν συζητήθηκε ούτε για ένα λεπτό. Τους ζήτησα να μην τη συμπεριλάβουν, αφού δεν έχει συζητηθεί και δεν πρέπει να δεσμεύσει την ΟΕΝΓΕ. Δεν το δέχτηκαν γιατί φαίνεται ότι δεν τους ενοχλεί να αλλάζουν τις αποφάσεις και τις θέσεις τους με περισσή ευκολία και ελαφρά τη καρδία.
  3. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θεωρούν ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση. Αναφέρονται στα επείγοντα ή σε όλα; Συμπεριλαμβάνουν τα ασφαλιστικά ταμεία ή όχι; Δεν μπορείς να τους παρακολουθήσεις. Τα ανακατεύουν όλα. Στην πρότασή τους για το θέμα αυτό, και μάλιστα σ’ αυτό που επισημαίνουν με boldγράμματα, όχι μόνο συμφωνούμε, αλλά είναι η θέση μας.
  4. Επιμένουν στην κατάργηση του άρθρου 4 του Ν. 3868/2010, για τον τρόπο πληρωμής των εφημεριών. Το υποστηρίζουν με ψέματα και η κατάργηση θα ήταν λάθος. Αυτό έχει φανεί πλέον και θα φανεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες.
  5. Τα οικονομικά της Υγείας είναι σε άθλια κατάσταση. Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, να μην μειωθούν οι δημόσιες κλίνες και να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας.
Για να τα διασφαλίσουμε αυτά, πρέπει να παταχθεί η σπατάλη και η διαφθορά, αλλά και να αυξηθούν τα έσοδα των νοσοκομείων.
Ο λόγος αυτός και συγχρόνως η ιδεολογική μας άποψη ότι η επιλογή γιατρού αποτελεί δικαίωμα του αρρώστου, μας οδηγεί στην αποδοχή υπό προϋποθέσεις της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, αφού μάλιστα αυτή στηρίζεται σε εθελοντική βάση.

Όποιος μετά από την παράθεση των ανωτέρω πιστεύει ότι μπορούσαμε να ψηφίσουμε μαζί με τους κατ’ επάγγελμα υβριστές μας, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του νατο πιστεύει! Εμείς όμως δεν το πιστεύουμε, και μαζί μας δεν το πιστεύει και η πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών.


Στάθης Τσούκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου