Σκέψεις Λοβέρδου μετά από συνάντηση με τον Π.Ι.Σ

Τη δέσμευσή του ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψης των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, παρείχε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με τους οποίους συναντήθηκε αργά το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας.

Μείωση του χρόνου πρόσληψης και εξετάσεις για την απόκτηση ειδικότητας.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα τροπολογία στη Βουλή, ώστε να μειωθεί ο χρόνος πρόσληψης, ο οποίος τώρα ξεπερνά τους 12 μήνες.

Επιπλέον, ενημέρωσε τους γιατρούς για το ενδεχόμενο να καθιερωθούν εξετάσεις, προκειμένου να αποκτάται ιατρική ειδικότητα. Ζήτησε την απόψή τους επ΄ αυτού και τους είπε ότι δεν το έχει ακόμα αποφασίσει.


Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ επανέλαβαν στον υπουργό το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, αλλά και τις ελλείψεις που κατά καιρούς εμφανίζονται σε αναλώσιμα υλικά σε νοσοκομεία της περιφέρειας. Εξέφρασαν δε την αντίθεσή τους για τις μειωμένες ώρες των εφημεριών και εξέφρασαν τα παράπονά τους για τις οφειλές από αυτές.


Οι ευθύνεςΟ πρόεδρος του ΠΙΣ Εμμανουήλ Καλοκαιρινός απάντησε ότι οι γιατροί είναι συνυπεύθυνοι, αλλά όχι υπεύθυνοι για το «κουβάρι» στην Υγεία, με την πολιτεία να έχει σημαντικό κομμάτι της ευθύνης.Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε τον υπουργό ότι ο πρόσφατος νόμος για τις εφημερίες των νοσοκομείων είναι ανεφάρμοστος. Τα νοσοκομεία -είπαν- έχουν αυξημένη προσέλευση κατά 25% και την ίδια ώρα δεν επαρκούν τα κονδύλια για τις εφημερίες.Ο γραμματέας του ΠΙΣ Κ. Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι το ΕΣΥ διαθέτει 34.000 θέσεις νοσηλείας, οι οποίες εξυπηρετούνται από μόλις 23.000 γιατρούς και 38.000 νοσηλευτές. Το Ψυχιατρικό του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» -είπε- έχει διαρκώς 20 έως 25 ράντζα και ο μεγάλος φόρτος εργασίας διαμορφώνει επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας.

Σχόλιο: Κάθε φορά που αλλάζει υπουργός το ίδιο τροπάριο... Αυτοί αλλάζουν, οι εξαγγελίες παραμένουν ίδιες... Αποτέλεσμα κανένα! 

Οι συνάδελφοι του Π.Ι.Σ καμία ενημέρωση, το site έχει να ενημερωθεί πάνω από χρόνο και εμείς πρέπει να τους ψηφίζουμε για να τους ενισχύουμε... 

Ξυπνήστε συνάδελφοι... Η βραδυφλεγής βόμβα των εν αναμονή για την ειδικότητα συναδέλφων τι κάνει; έχει άποψη; τι περιμένουν για να συσπειρωθούν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου