ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ!!

Χαρές και πανηγύρια ανά το Πανελλήνιο από την άφιξη των εμβολίων της γρίππης στην παγωμένη Ευρώπη της κρίσης...

... όχι, έτσι θα ξεκινούσε την είδηση γνωστό τηλεοπτικό κανάλι κι όχι εμείς που κάθε χρόνο τραβάμε τα πάνδεινα την εποχή των εμβολίων του λαού (κατά το μπάνια του λαού). Παρά τις φήμες για τα μπερδέματα με τη γρίππη των χοίρων, τις εταιρείες, τον FDA και διάφορα άλλα, τα εμβόλια είναι εδώ νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και μάλιστα μαζί και με ποσότητες παιδικών! Ελπίζουμε φέτος να μην έχουμε παραστάσεις ιλαροτραγωδίας στα Φαρμακεία μας με λίστες αναμονής, παρακάλια, απειλές και στο τέλος.. πέταμα ποσοτήτων κάθε Μάιο.

Φέτος όμως, που φαίνεται ότι δε θα έχουμε τέτοια φαινόμενα, είναι σειρά των Φαρμακοποιών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και μέσα από τα συνήθη νεφελώδη δημοσιεύματα και αναλογιζόμενοι την επιστημονική τους ευθύνη, να καθοδηγήσουν σωστά τις ομάδες υψηλού κινδύνου στον απαραίτητο εμβολιασμό. Είναι γνωστή άλλωστε η συνήθεια των Ελλήνων στις θεωρίες συνομωσίας και έχουμε ήδη μεταπηδήσει από τον περσινό πανικό στη φετινή "σνομπ" αντιμετώπιση: "σιγά μην κάνω εμβόλιο που βάζουν μέσα νεράκι"!

Το στοίχημά μας φέτος πρέπει να είναι η υπευθυνότητα...
(άλλωστε αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δεν πληρωνόμαστε για να "κατεβάζουμε" κουτάκια, αλλά για να συμμετέχουμε στην αλυσίδα πρωτοβάθμιας υγείας, έτσι δε θέλουμε;)

ΠΗΓΗ: farmakopoioi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου