ΠΙΣ- πανιατρική απεργία και συλλαλητήριο αύριο μπροστά στη Βουλή


Αθήνα 20.7.2010
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Με ομόφωνη απόφαση της τελευταίας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στις 10-11/7/2010, αποφασίστηκε 24ωρη Πανελλαδική απεργία και Πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή
Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 11.00 το πρωί, μέρα συζήτησης του Νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ.».
Ο ιατρικός κόσμος διαμαρτύρεται για την επιχειρούμενη κατάρρευση του Ε.Σ.Υ., την υποβάθμιση της υγείας του λαού, την απαξίωση του έλληνα γιατρού μέσα από το σχετικό Νομοσχέδιο για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.
Το Νομοσχέδιο αυτό δεν λαμβάνει υπόψιν ότι όλα τα Περιφερειακά Νοσοκομεία λειτουργούν σε ολοήμερη βάση και εφημέρευση και αδυνατούν λόγω της υποστέλεχωσής τους να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις έναντι του λαού.
Ακόμη βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις μέχρι σήμερα ιατρικές διεκδικήσεις για την διαμόρφωση ενός ενιαίου συστήματος εξωνοσοκομειακής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το οποίο θα αξιοποιεί το σύνολο του υφιστάμενου ιατρικού δυναμικού και τις εξωνοσοκομειακές υποδομές, θα αποσυμφορίζει τα νοσοκομεία από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και θα αναβαθμίζει συνολικά και ουσιαστικά την νοσοκομειακή περίθαλψη στη χώρα.
Ο Π.Ι.Σ. διαμαρτύρεται για την αδιαφορία που παρατηρείται από τον ΟΠΑΔ προς τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς και ζητά για άλλη μια φορά την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και οφειλομένων από μήνες στους συμβεβλημένους ιατρούς. Επίσης ζητά την άμεση καταβολή όλων των εισπραχθέντων ποσών για λογαριασμό των ιατρών (παράβολα) για την έκδοση - ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει ότι δεν θα δεχτεί άλλους πειραματισμούς στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και θα.συνεχίζει να παλεύει για μια καλλίτερη υγεία στους Έλληνες πολίτες.
Για τό Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου