ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΗΣ Ε.Γ. ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ Ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ;

ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣ. ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ.

Η διαδικασία με την οποία «εξελέγη» πρόεδρος ο κ. Βαρνάβας, αλλά και οι εξηγήσεις που ο ίδιος δίνει στο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ του σημείωμα, δείχνουν τα χαρακτηριστικά του νέου υποτιθέμενου «Προέδρου» της ΟΕΝΓΕ.

Όπως φαίνεται, αποκτήσαμε ένα λογιστή Πρόεδρο. Έναν Πρόεδρο … για να πληρώνονται μόνο οι εργαζόμενοι της ΟΕΝΓΕ και για να μην έχουμε προβλήματα με την εφορία. Ως γνωστό όμως, δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η μισθοδοσία των υπαλλήλων και τα έξοδα της ΟΕΝΓΕ καλύπτονται τουλάχιστον για 6 μήνες ακόμη, όπως και μέχρι τώρα, με τη συνδρομή της ΕΙΝΑΠ. Τα περί την εφορία δεν έχουν καμιά βάση, αφού η ΟΕΝΓΕ δεν φορολογείται έτσι κι αλλιώς, ως σωματείο.

Απλά, καραδοκούσαν για μια ευκαιρία και εκμεταλλεύτηκαν την καθυστέρηση προσέλευσης των δύο μεγαλύτερων και συμπαγών παρατάξεων των νοσοκομειακών γιατρών – πράγμα που δεν κάναμε εμείς στην προηγούμενη σύγκληση της Γραμματείας, όταν απουσίαζε ένας δικός τους (ο κ. Σδούκος)-, και προχώρησαν σε ψηφοφορία μια και ευκαιριακά τους έβγαιναν τα κουκιά. Έτσι, φόρτωσαν την ΟΕΝΓΕ με έναν Πρόεδρο της μειοψηφίας, αλλά και έναν παράνομο Πρόεδρο.

Η κοινή λογική, αλλά και η μέχρι τώρα συνδικαλιστική πρακτική και δεοντολογία ορίζουν ότι ή θα έπρεπε να περιμένουν ή θα έπρεπε να συζητήσουν ως 1ο θέμα το περιγραφόμενο στην πρόσκληση ως 2ο θέμα. Αντ’ αυτού, επέλεξαν το πρωτοφανές της εκτροπής. Αναλαμβάνουν έτσι ακέραια την ευθύνη όσων ενδεχομένως ακολουθήσουν, αλλά και σε κάθε περίπτωση των όποιων αποτελεσμάτων έχουμε για τις διεκδικήσεις μας. Η πρακτική τους όσον αφορά τη μέχρι τώρα δράση τους και στάση τους (δες Συλλογική Σύμβαση κ.λπ.) με τους απίθανους τυχοδιωκτισμούς και τις κωλυσιεργίες τους, μας κάνει απόλυτα επιφυλακτικούς.

Η πρωτοφανής κίνησή τους δημιουργεί κακό προηγούμενο. Εγκαινιάζει στο συνδικαλισμό τακτικές έξω από τη μέχρι τώρα ηθική, καταργώντας αρχές 10ετιών και εισάγει το νόμο της ζούγκλας.

Στον κατήφορο που επέλεξαν δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Εμείς είμαστε περήφανοι για το έργο μας την προηγούμενη 3ετία. Και το έργο αυτό έχει μείνει ανεξίτηλα γραμμένο και με νόμο. Οι νοσοκομειακοί γιατροί ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας τους απομονώσουν. Δεν είναι δυνατόν μέσα σ’ αυτή τη λαίλαπα που έχει ξεθεμελιώσει τη ζωή μας, εμείς ως εργαζόμενοι, να μην μπορούμε να τα βρούμε και να προβαίνουμε σε πραξικοπηματικές ενέργειες. Η ιστορία του νοσοκομειακού κινήματος θα τους χρεώσει!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΚΝΙ
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου