ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΕΙΝΑΠ


                                                                                     Αθήνα, 14/04/10

  1. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων, και προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ζητά, έστω και την ύστατη στιγμή, να επανορθώσει τις αδικίες που εκδηλώνονται σε βάρος των νοσοκομειακών γιατρών στο προσχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου. Καλεί τους γιατρούς σε 4ωρη στάση εργασίας, 11-3 μμ., και παράσταση έξω από την Βουλή στις 12 το μεσημέρι την Πέμπτη 15/04/10.


2. Θεωρούμε ακατανόητο το γεγονός ότι σε πολλά νοσοκομεία δεν έχουν αποπληρωθεί τα δεδουλευμένα ούτε του Δεκεμβρίου 2009, παρά το ότι η ίδια η κ. Ξενογιαννακοπούλου από τις 23/03/10 είχε δεσμευτεί στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ πως το θέμα αυτό θα είχε τακτοποιηθεί έως τη Μεγάλη Πέμπτη. Με δεδομένο επίσης ότι η ίδια υπουργός ανακοίνωσε από 31/03/10 ότι όλα τα δεδουλευμένα Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2010 θα πληρωθούν στο ακέραιο χωρίς περικοπές -και μάλιστα ότι είναι εξασφαλισμένο από το υπουργείο Οικονομικών το πρόσθετο κονδύλι 11 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται - ζητάμε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να πληρώσουν τα δεδουλευμένα άμεσα από τα διαθέσιμα των νοσοκομείων, όπως έχει γίνει κατ’ επανάληψη και μάλιστα το τελευταίο διάστημα. Μέχρι να γίνει αυτό, καλούμε τους γιατρούς να συνεχίσουν τις επισχέσεις, οργανώνοντάς τες όπως αποφασίζει κάθε νοσοκομειακή συνέλευση. Οι γιατροί ως τώρα έχουν αποδείξει ότι έχουν την υπευθυνότητα να κάνουν μαζικές και αποτελεσματικές κινητοποιήσεις, χωρίς να κινδυνεύουν οι ασθενείς.


3. Προχωράμε σε 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απριλίου, ενάντια στη δραματική μείωση των αποδοχών μας με το σταθεροποιητικό πρόγραμμα.


4. Έχει έρθει σε γνώση μας ότι σε νοσοκομεία, συντονιστές διευθυντές, «ελαφρά τη καρδία» συναινούν σε περικοπές προγραμμάτων εφημεριών, καθιστώντας τα επισφαλή για τους ασθενείς. Προειδοποιούμε ότι στις περιπτώσεις αυτές θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε σε περίπτωση απευκταίου συμβάμματος σε ασθενή -λόγω αριθμητικής ανεπάρκειας των εφημερευόντων ιατρών- να προστατεύονται οι εφημερεύοντες από ενδεχόμενες νομικές ή διοικητικές συνέπειες. Είναι αυτονόητο ότι στις περιπτώσεις αυτές την αποκλειστική ευθύνη έχει ο συντονιστής διευθυντής που καταρτίζει το πρόγραμμα.


5. Εφιστούμε την προσοχή των αρμοδίων στο αυτονόητο γεγονός ότι, εφόσον η κυβέρνηση επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική της όσον αφορά την περίθαλψη και την καταστρατήγηση της Συλλογικής μας Σύμβασης, οι νοσοκομειακοί γιατροί άμεσα θα συζητήσουν τη συνέχιση του αγώνα τους από την 01/05/10.
Σε προσεχή μας συνεδρίαση –παρουσία και του νομικού μας συμβούλου- θα συζητήσουμε τις μορφές που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις μας (Απεργίες διαρκείας; Προγράμματα με τις νόμιμες εφημερίες; Καθολική επίσχεση εργασίας με αίτημα την εφαρμογή της Συλλογικής μας Σύμβασης;).


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ             ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου